Jump to content

NBA: elrontották LeBron hazatérését

2014. 10. 31. 05:31

Az előző fordulóban a Chicago Bullstól megsemmisítő vereséget szenvedő New York Knicks 95-90-re legyőzte a Cleveland Cavaliers együttesét. A mérkőzés a várakozások ellenére nem a négy év után ismét hazai közönség előtt szereplő LeBron Jamesről szólt, hanem sokkal inkább Carmelo Anthonyról, aki csapatával ellopta a show-t Clevelandban.

Hatalmas várakozás előzte meg a Cleveland-New York összecsapást, hiszen egyrészt a két csapat közvetlen riválisa egymásnak, a korábbi években több nagy csatát is játszottak egymás ellen, ám mindez eltörpült LeBron James hazatérése mellett. A Cavaliers csarnokában a Quicken Loans Arenában telt ház várta a csapatokat, 20 ezer ember volt kíváncsi a "tékozló fiú" hazatérésére és első tétmérkőzésére. A szurkolók hihetetlen hangulatot varázsoltak, még a sok nagy csatát megélt Amare Stoudemire is megjegyezte, hogy félelmetes volt az atmoszféra.

A hazai csapat viszont már nem volt ennyire félelmetes, ugyanis az első negyedet leszámítva az összes többit elbukta, így a mérkőzést is. A Cavs játékosai a David Blatt által meghonosítani kívánt új szisztémában nem nagyon találták a helyüket, rengeteg labdát adtak el (19), túlságosan komlikált támadásokat próbáltak vezetni, védekezésben pedig borzasztóan teljesítettek, átjáróház volt a védelmük. A Knicksnek közel nem volt olyan nehéz dolga mint egy nappal előtte a Chicago ellen. Anthonyék számos tiszta dobóhelyzetet kaptak ajándékba, amit annak rendje és módja szerint ki is használtak. Ami LeBron James játékát illeti, a hazatérő szupersztár nem játszott jól, talán nagyon is akart és ez a nagy akarás béklyót kötött a kezeire. Nem ment neki, az első félidőben 9 dobásából csak 1 volt jó, az ember érzése az volt, hogy a kétszeres bajnok megilletődötten játszott. James a "festékből" 5-ből 4-szer betalált, ám azon kívül borzasztó százalékkal dobott, 4-ből 1 hármas esett be, a többi dobását elrontotta, így 5/15-el (17 ponttal) zárt, ám még a gyenge dobószázaléknál is rosszabb, hogy összesen 8 (!) labdát adott el. Hogy mennyire volt gyenge James teljesítménye a Knicks ellen azt jól mutatja, hogy pályafutása során még soha sem fordult elő vele, hogy 8 vagy annál több labdát adjon el amikor 20 vagy annál kevesebb pontot szerez és kevesebb mint 5 gólpasszt oszt ki. A társak közül Kyrie Irving 22 pontot tett be a közösbe míg az új fiú Kevin Love 19 ponttal és 14 lepattanóval zárt.

A New Yorknál ahogy az várható volt Carmelo Anthony volt a legeredményesebb a maga 25 pontjával és végül ő volt az aki bebiztosította a Knicks győzelmét pár másodperccel a vége előtt egy gyönyörű dobással amit ráadásul LeBronnal a "nyakán" abszolvált 90-87-es állásnál. Anthony mellett Jason Smith és Iman Shumpert 12-12 pontot szerzett az előző este saját közönsége által kifütyült Knicks így hatalmas győzelmet aratott és egyben elrontotta LeBron James ünnepét.

Összességében a Cavs-nek sok dolga lesz még ha valóban bajnokságot akar nyerni, a Blatt által megálmodott szisztémát egyelőre látszólag nem tudták elsajátítani a játékosok. Ugyanakkor a szezon első mérkőzése után hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni, ráadásul ha James valós tudásának csak 80 százalékát hozta volna ezen az estén, akkor most győzelemről és ünnepről beszélne mindenki a Clevelanddal kapcsolatban.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: