Jump to content

NFL: Lemosta a Patriots a Broncost a foxborough-i hidegben

2014. 11. 03. 13:33

A New England igazi csapatként diadalmaskodott a Denver ellen, Tom Brady átmentette októberi formáját, míg Peyton Manning továbbra sem kedveli a zord időjárási körülményeket.

Az első negyed puhatolózó játékkal kezdődött. A két irányítónak alkalmazkodnia kellett a 4 °C, valamint az olykor 60 km/h szélhez. Habár a New Englandet támogatta először a szél, így is nagy teljesítmény volt Gostkowski 49 yardos field goalja. Ám az előny tartott sokáig, Manning egy 80 yardos támadássorozatot vezetett, melynek végén a Vadlovak az 1 yardos vonalról jöhettek. Első kísérletre Hillmann megfutotta a TD-t, ezzel 7-3-ra alakítva az állást. Az első negyed utolsó támadássorozata a Patriotsé volt, mely során 2 futással és 6 passzkísérlettel el is jutottak a denveri 18-as vonalig.
A második negyedet jó mezőnypozícióból kezdhették a Patrióták, ám a denveri védelem megakadályozta a touchdownt, így ismét jöhetett Gostkowsky, aki most közelebbről 29 yardról, de szembeszélben vágta be magabiztosan. 6-7 volt ekkor a Denvernek. Innentől viszont beindult a Patriots. Manning megdobta első interceptionét, melyet Rob Ninkovich vadászott le. Bradyék éltek is a lehetőséggel, Edelman 5 yardos elkapásával fordítottak. Sőt, mivel Manningék a következő támadássorozatban sem tudtak mit kezdeni a Pats masszív védelmével, ezért puntolniuk kellett, melyet Edelman 84 yardos futással visszahordott. Ezzel a Patrióták történelmének legtöbb punt return touchdownját elért játékosa, ez volt az 5. A New England pedig 2 perc alatt elhúzott 20-7-re. A Denvernek pontokat kellett szereznie, de McManusnak, a Broncos rúgójának nem sikerült 41 yardról a mezőnygól, csak a lécet trafálta telibe. A félidő utolsó jelenete a Patsé volt, habár elsőre visszavonták a videózás után Edelman TD-jét (jogosan, mivel a labda földet ért), így 3. kísérletre Shane Vereen elkapása jelentette azt, hogy a hazaiak 20 pontos előnnyel, 27-7-tel vághattak szünetnek.
Jól kezdődött a harmadik negyed a Denvernek. Brady felpattanó passzát levadászták és Manningék éltek is a lehetőséggel, Julius Thomas első elkapása a meccsen 6+1 pontot eredményezett. Belichikék a következő támadásoknál húztak egy váratlant. 4. és 5-nél se nem puntoltak, mezőnygól pedig távoli lett volna, ezért nekimentek és meg is csinálták. Ez arra volt elég, hogy Gostkowski 45 yardról újra mezőnygólt rúghasson, amit magabiztosan be is rúgott. Manningéknek 16 pontos hátrányban voltak és egy jó támadással csökkenhették a hátrányt. Ám második interceptionét is megdobta a denveri irányító, Welkert vadászták le és a felpattanó labdát Brandon Browner szedte össze és a denveri 10 (!) yardig vitte vissza. A lehetőséggel élt a Pats, Brandon LaFell elkapása után újabb 7 pontot tett fel a New England a táblára. A pontzuhatag ezután is folytatódott, 4 passz és 19 büntetőyard után Ronnie Hillmann újabb TD-t ért el, ezúttal egy elkapás után. Ezután a Pats elkezdett az idővel is játszani le is pörgették a harmadik negyedet.
A negyedik negyed a mérkőzés legszebb jelenetével kezdődött. Gronkowski egykezes elkapása majdnem TD-t ért, ám a videózás megmutatta, hogy az 1 yardos vonalnál földet ért. Ám ami késett nem múlt, Gronkowski Brady passzát elkapta a célterületen belül. A Pats 2 pontos kísérlettel próbálkozott, de nem jártak sikerrel. Ezután a Pats kísérletezett, a Denver kapkodott, de eredményre egyik sem vezetett.
A végeredmény: New England Patriots – Denver 43-21
Ezzel a győzelemmel a Patriots letaszította az AFC első helyéről a Denvert, mely a playoff szempontjából hatalmas előnnyel bír, ki játszhat végig hazai pályán.
(PL)
(forrás: sportrajongo.hu, kép: New England Patriots facebook oldala)