Jump to content

Golf: megvan Woods és Mickelson választottja

2014. 11. 04. 15:45

Az idei Ryder Kupa fiaskó után az amerikaiak válságstábot állítottak fel, amely arra lenne hivatott a tervek szerint, hogy kijelölje azt az utat amely a sikerességhez vezet. A stáb jóllehet már összeállt, ugyanakkor az első ülést még meg sem tartották, ennek ellenére a stáb két illusztris tagja már megnevezete, hogy kit látnának szívesen a kapitányi poszton.

Ez a valaki pedig nem más, mint Fred Couples, az amerikai golfszerető közönség egyik legnagyobb kedvence az 1992-es Masters győztese, aki az utolsó három Presidents Cup-on egyaránt győzelemre vezette az amerikai válogatottat.

Couples nevét ráadásul a jelenkor két legnagyobb játékosa, Tiger Woods és Phil Mickelson dobta be a kalapba, ám sajtóhírek szerint többen is szívesen látnák a legendás játékost, mint Ryder Kupa-kapitányt. Couples maga is bevallotta, hogy a vesztes torna után csak úgy özönlöttek az sms-ek a telefonjára, a versenyt elbukó amerikai csapat összes (!) játékosa megkereste őt és segítségét kérte.

Természetesen a kapitány személyéről nem a PGA Tour játékosai, hanem a PGA of America vezetői fognak dönteni, ugyanakkor ez a testület már az utóbbi időben megégett a választottjaival, tehát valószínűleg engedni fog a "nép akaratának". Couples esélyeit növeli, hogy látszólag a válságstáb is mellette áll, így szinte biztosra vehető, hogy ő lesz a 2016-os kapitány.

Fred Couples kapitányként háromszor vezette győzelemre az amerikai csapatot a Presidents Cup-on (a Ryder Kupa alapján megrendezett torna, melynek keretén belül az amerikai válogatott játszik a nemzetközi, de nem európai játékosok által alkotott válogatottal), ő maga pedig ötször szerepelt Ryder Kupán, ebből kétszer győztes csapat tagjaként.

(Forrás:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó.weiunderpar.com)