Jump to content

Zsúfolt nap az NBA-ben

2014. 11. 06. 07:47

Tizenkét mérkőzést rendeznek ma hajnalban az NBA-ben, köztük számos érdekes összecsapás is helyet kap. Talán a meccsnap legnagyobb rangadója a Golden State Los Angeles Clippers összecsapása az Oracle-ben. A két csapat először találkozik tétmeccsen azóta, hogy tavaly a Clippers kiejtette a rájátszás első körében a Warriorst.

Élénk rivalizálás folyik a Los Angeles Clippers és a Golden State Warriors között, miután mindkét lesajnált franchise a felemelkedés útjára lépett. A múlt szezon rájátszásában is csak a mindent eldöntő hetedik meccs után tudta térdre kényszeríteni a valamivel esélyesebb Los Angeles a Golden State-et. Idén is mindkét csapat jól kezdte a szezont, a Warriors egyelőre három győzelmet szerzett vereség nélkül, míg a Clippers 3-1-es mérleggel áll.

A Warriors új vezetőedzője Steve Kerr tehát repülőrajtot vett csapatával, ahová visszatérhet sérüléséből felépülve az a David Lee is, aki tavaly óva intette a színészkedéstől Blake Griffint, felpaprikázva ezzel a két csoportrivális közti hangulatot.

A vendég Clippersnél talán újra Stephen Curry kikapcsolása lehet a cél, akkor viszont érdekes lesz látni az élete formájában lévő Klay Thompsont, aki csak most írta alá 4 éves 70 millió dolláros szerződéshosszabbítását. Thompson egyébként 30 pontos mérkőzésenkénti átlagával vezeti a ligát és Őt választották a hét legjobb játékosává a nyugati konferenciában.

A vendégeknél Chris Paul első tripla-dupláját szerezte Clippers játékosként, míg a pontgyáros Jamal Crawford elérte a 15000 szerzett pontot.

Parázs összecsapásra van kilátás, esetleges kakaskodásokkal 15 000 fanatikus Warriors drukker előtt.

Megrendezik még a mester és tanítvány összecsapását, ahol Popovich edző látja vendégül egykori tanítványát Mike Budenholzert a San Antonio Spurs-Atlanta Hawks összecsapás során, illetve a nyeretlenek rangadóján a Philadelphia 76ers játszik az Orlando Magic ellen. (Mindkét csapat 0-4-es mérleggel áll) (ká) (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportanup.com)