Jump to content

NBA: Harc a Nagy Almáért

2014. 11. 07. 21:02

Ma éjjel összecsap a két new yorki rivális, a New York Knicks és a Brooklyn Nets. A küzdelem a város „uralmáért” zajlik, ami most korántsem egy megtisztelő cím. Mondhatni, hogy vakok között a félszemű a király.

Mindkét new-yorki csapatnak megvan a maga baja, és akkor még enyhén fejeztem ki magam. Mindkét csapat egy egészen kiábrándító és megsemmisítő vereséget szenvedett a szezonnyitón. Mindkét együttes új vezetőedzővel vágott neki az idénynek, azonban míg a Knicks egy teljesen kezdő mestert nevezett ki Derek Fisher személyében, addig a Nets egy már Memphisben bizonyított edzőt, Lionel Hollinst találta a legmegfelelőbbnek a kispad élére.

A Brooklyn 2-2-es mutatóval áll, de nem igazán lehet büszke erre az ötvenszázalékos mérlegre sem, mivel nagyon simán kikaptak a szebb napokat is látott Boston Celticstől és otthon a korántsem élcsapatnak nevezhető Minnesota Timberwolvestól, ellenben megverték a rengeteg sérültet számláló, többek közt Kevin Durantet és Russell Westbrookot nélkülöző Oklahoma City Thundert és a halovány Pistonst.

A New York Knicks 5 meccséből 2-t nyert, nagyon felemás teljesítményt nyújtva. Két nap leforgása alatt képesek voltak otthon megsemmisülni a Bulls kezei által, majd nyerni a Cleveland ellen, elrontva LeBron James második clevelandi bemutatkozását. A New Yorknál egyelőre Carmelo Anthony a barométer, hiszen ha neki megy a játék, akkor jól megy a szekér a Knickerbockereknek. Nehezíti Spike Lee kedvenc csapatának helyzetét, hogy még csak tanulják a Fisher-Phil Jackson féle háromszögtámadást és az is, hogy három légiósuk (Pablo Prigioni, Jose Calderon, Andrea Bargnani) sem bevethető sérülések miatt.

Mindkét csapatnak sok a vesztenivalója, hiszen a győztest nem fogják az egekbe magasztalni, viszont a vesztest darabokra fogja szedni a new yorki sajtó.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportsrants.com)