Jump to content

Golf: rossz angolja miatt nem lehet kapitány Jiménez

2014. 11. 13. 13:55

A PGA Tour egyik legsikeresebb európai golfozója, Sergio Garcia úgy gondolja, hogy honfitársa Miguel Angel Jiménez nem pályázik túl nagy eséllyel a Ryder Kupa kapitányi tisztségére, ugyanis nem beszél jól angolul. A veterán spanyol golfozó neve is megtalálható a potenciális kapitányok névsorában és szakmailag nem is lóg ki a mezőnyből, viszont az angoltudásáról ez már nem elmondható.

A pletykák szerint a következő Ryder Kupára a címvédő európai csapatot vagy Miguel Angel Jimenez vagy Darren Clarke fogja vezetni. A spanyol és az északír golfozó is többször volt már Ryder Kupa csapattag, rengeteg tornát nyertek pályafutásuk során, igaz a spanyol Major-trófeával nem rendelkezik - nem úgy Clarke -, na de Európában ez nem feltétlenül döntő érv, sokkal inkább az amerikaiaknál. Ami viszont szempont, az a nyelvtudás és ebben is Clarke áll jobban, lévén az angol az anyanyelve, ez pedig komoly előny. Főleg Jimenezzel szemben, aki finoman szólva sem beszél folyékonyan angolul amit nagy hiányosságként emlegetnek vele szemben. A golfban a nemzetközi nyelv az angol, a Ryder Kupán pedig hatványozottan. Sergio Garcia szerint honfitársa éppen ezért hendikeppel indul a kapitányi "castingon", hiszen a Ryder Kupán elengedhetetlen a folyékony angoltudás.

"A baj az, hogy Miguelnek nem az angol az anyanyelve. Beszél angolul, de ahhoz nem elégséges a nyelvtudása, hogy a Ryder Kupán egy-egy feszült és kiélezett helyzetekben rögtön megértesse magát a többiekkel" - mondta el véleményét honfitársa nyeltudásáról Garcia.

A 2016-os Ryder Kupát az Egyesült Államokban rendezik, az európai csapat azzal a tudattal érkezik majd vendéglátójához, hogy a 2000-es években csupán egyszer kapott ki, ráadásul az utolsó három kiírást egyaránt megnyerte. Az új kapitányt egy öt főből álló tanács választja ki, amelynek tagja lesz a Gleneagles-ben győztes csapat vezetője, Paul McGinley is.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: wordpress.com)