Jump to content

Johnny Footballt kikosarazta Tiger Woods

2014. 11. 14. 11:36

Talán egy picit meglepő, hogy Johnny Manziel, az NFL-ben szereplő Cleveland Browns újonc irányítója 10 évesen nem mondjuk Peyton Manningért rajongott, hanem a golfozó Tiger Woodsért. Manziel a napokban beszélt arról, hogy gyerekként óriási Tiger Woods rajongó volt, ám az akkor még világelső golfozó kikosarazta őt és apját, nem adott autogramot.

Johnny Football ismét anekdotával állt elő, úgy látszik az NFL egyik legszínesebb egyénisége kifogyhatatlan az érdekes történetekből. Johnny Manziel, az NFL-ben idén - korábbi önmagához képest - szárnyaló Cleveland Browns irányítója elmesélte, hogy tíz évesen Tiger Woods nem adott neki autógrammot. Azon gyorsan lendüljünk át, hogy Manziel gyerekként rajongott a golfért, hiszen Amerikában ez nem meglepő, sőt akkoriban szinte mindennapos volt. Tiger Woods tíz évvel ezelőtt sikerei csúcsán volt, a golf neki köszönhetően soha nem látott népszerűségnek örvendett, nem volt nála népszerűbb atléta a tengerentúlon.

Manziel saját bevallása szerint igazi megszállottja volt Tiger Woodsnak. Apjával megvetetett mindent, amit Tiger Woods használt, a ruhától kezdve az ütőkig. Egy valami hiányzott csak a gyűjteményből, mégpedig egy aláírás a világsztártól. Manziel édesapja akkoriban beosztásának köszönhetően többször megfordult abban a klubban, ahol Woods is tag volt és ahol az edzéseit tartotta.

"Apám minden évben egyszer az Isleworth-i klubban játszott egy barátja révén, ráadásul abban az évben éppen a családdal is Orlandóban nyaraltunk. Egy nap egy rakás másik gyerekkel Thurman Thomas (NFL legenda) házában voltunk és játszottunk, amikor valaki azt mondta, hogy Woods éppen a közelben golfozik. Összeszedtük magunkat és szüleinkkel elmentünk a közelben lévő pályához, ahol valóban ott volt Tiger. A 16-os szakaszon volt, odafutottam hozzá és kértem tőle egy autogramot. Azt mondta, hogy a kör után aláír nekem, várjam meg. A 18-as szakasz mellett üldögéltem amikor egy golfkocsival elhaladt mellettem, lehajtotta a sapkáját, mintha nem akart volna észre venni. Emlékszem azt mondta, "ma nem adok autogramot".

Manziel történetét számos rajongó támaszthatja alá, Woods valóban nem szívesen ad autogramot, ám Manziel - ha még vágyik rá - valószínűleg most már könnyen szerezhetne egyet a golfozótól, sőt talán idővel Woods lesz az, aki Johnny Football aláírásáért ácsingózik majd, főleg ha valóban olyan karriert fut be az irányító, amilyet jósolnak neki.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó:golf.com)