Jump to content

Golf: Rory McIlroy ismét a csúcson

2014. 11. 19. 10:27

Három év alatt immáron másodszor Rory McIlroy zárt az European Tour kereseti listájának az élén. A jelenlegi világelső fölényét jól mutatja, hogy mindehhez még játszania sem kellett, hiszen közvetlen riválisai közül egyik sem tudta megnyerni a múlt hétvégén rendezett Turkish Airlines Opent, így az utolsó viadaltól függetlenül McIlroy a bajnok.

"Amikor két éve először zártam az élen akkor fantasztikusan éreztem magam. Ugyanakkor most még boldogabb vagyok, ugyanis sokkal összeszedettebb, kiegyensúlyozottabb játékos vagyok, mint akkor voltam és ez különlegesebbé teszi a dolgot. Új szintre emeltem a játékom, nagyon büszke vagyok az idényemre" - idézte az European Tour a friss bajnok közleményét.
A 25 éves golfozó több mint 2.7 millió euróval keresett többet mint második helyen záró - amúgy címvédő - Henrik Stenson. A svéd a második helyét annak köszönheti, hogy végül harmadikként zárt Törökországban. McIlroy első helyére a spanyol Sergio Garcia, a német Marcel Siem és skót Jamie Donaldson volt veszélyes, ám mindhárom játékosnak alaposan fel volt adva a lecke, hiszen egy esetleges előzést csak abban az esetben tudtak volna véghezvinni, amennyiben az utolsó két tornát megnyerik, sőt sorsuk még akkor is függött volna McIlroy helyezésétől.
McIlroyt immáron senki sem foghatja be az európai sorozat kereseti listáján, még annak ellenére sem, hogy a héten Dubaiban az idényzárón 8 millió dollár osztanak szét a játékosok között. Az északír golfozó a szezon során több tornát is nyert, többek között az European Tour és a PGA Tour kereseti listájába is beleszámító The Open Championshipet és a PGA Championshipet, valamint a World Golf Championship sorozat Bridgestone Invitational tornáját is. McIlroy mindezek mellett vezéregyénisége volt a Ryder Kupát nyerő európai csapatnak, és idén is bezsebelhette az egyéni trófeák javát, így az év játékosának járó díjat is. McIlroy idén kimagaslott a mezőnyből, ráadásul még történelmet is írt, hiszen a modern időszámításban mindössze a harmadik olyan játékosa lett a sportágnak, aki 25 éves korára három Major-sikert könyvelhet el. A világelső az European Touron összesen nyolc top-10-es helyezést számlált, pénzdíjai pedig több mint 5.4 millió dollárra rúgnak egy tornával az idény vége előtt.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:pgatour.com)