Jump to content

NBA: Kobe Bryant vs. Michael Jordan - a számok tükrében

2014. 12. 15. 11:00

Ahogy arról korábban már honlapunkon beszámoltunk, Kobe Bryant az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján csapata a Los Angeles Lakers Minnesota Timberwolves elleni mérkőzésén megelőzte Michael Jordant az NBA örökranglistáján és ezzel a harmadik legeredményesebb játékosa lett a ligának. Bryant korábban többször is bevallotta, hogy a valaha volt legjobb kosárlabdázónak tartott Jordan volt a példaképe, így természetesen adja magát az összehasonlítás.

Az NBA legutóbbi játéknapják Kobe Bryant egyik nagy vágya teljesült, megelőzte az NBA örökranglistáján Michael Jordant, így most már ő a harmadik legeredményesebb pontszerzője az NBA-nek. A történelmi tett természetesen újabb összehasonlításért kiállt:
Legtöbb pont egy mérkőzésen: Bryant 81, Jordan 69
Legtöbb pont egy évad során: Bryant 2832 (2005-2006), Jordan 3041 (1986-'87)
40+-os mérkőzés: Bryant 125 darab, Jordan 173 darab
50+-os mérkőzés: Bryant 26-szor, Jordan 39-szer
80+-os mérkőzés: Bryant 1-szer, Jordan egyszer sem
Győztes kosár egy meccsen: Bryant 34 darab, Jordan 28 darab
A fenti számok is mutatják, hogy Jordan továbbra is több mutatóban jobb Kobe Bryantnél, beleértve a legfontosabbat: a Levegő Ura hat bajnoki aranygyűrűt szerzett 15 éves pályafutása során, Bryant 19 évnyi játékot követően 5-nél tart és még az is előfordulhat, hogy a számára legfontosabb mutatóban nem hogy nem előzi le a nagy idolt, de be sem éri. Ettől még természetesen Kobe Bryant korszakos egyéniség ez vitán felül áll, az NBA valaha volt egyik legmeghatározóbb játékosa. A fanyalgóknak pedig - ha van ilyen egyáltalán - álljon itt ez az összeállítás a 10 legszebb Kobe-jelenetről.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:inquisitr_com)