Jump to content

Obama sporthírekkel kezdi a napot

2014. 12. 15. 11:40

A világ legbefolyásosabb politikusa, az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama köztudottan megszállott sportrajongó. Olyannyira, hogy amerikai első számú vezetője reggel nem a napi politikai hírekkel, vagy a népszerűségi index kutatásával kezdi a napot, hanem az ESPN televíziós sportcsatorna nézésével. Minderről maga Obama mesélt méghozzá kedvenc sportcsatornájának rádiós műsorában.

"Reggelente az időm nagy részét az ESPN nézésével töltöm. Sokat kell foglalkoznom a politikával, ezért nem akarom, hogy a politikáról szóló fecsegés az egész napomat elárassza" - nyilatkozta pénteken az elnök Colin Cowherdnek, az ESPN Radio műsorvezetőjének.
Amikor Cowherd arról faggatta, hogy mennyi időt tud sportközvetítések nézésére fordítani az ország vezetése közben, az elnök elmondta, hogy teljes mérkőzéseket rendszerint nincs ideje végigszurkolni, de meg szokta nézni a SportsCenter című műsor összefoglalóit.
"A SportsCenter a reggeli testedzés közben hű képet ad arról, hogy mi történik. A Super Bowl, az NBA-döntők vagy a World Series kivételével nem tudok végigülni egy-egy egész mérkőzést" - jelentette ki Barack Obama.
Elmondta, akkor is bekapcsolja az ESPN-t, amikor "vaskos tájékoztató könyveket kell" átnéznie. Esténként, amikor egy meglehetősen vaskos tájékoztató könyv van nálam, néha hang nélkül megy a közvetítés - mondta.
Barack Obama megrögzött Chicago-drukker, a szeles város összes "major" csapatáért szorít. Az amerikai elnök felemás érzésekkel zárhatja ebből a szempontból az évet, ugyanis egyik kedvence, a Chicago Bears amerikaifutball-csapat idén nem adott túl sok okot arra, hogy nézze őket, ugyanakkor a Bulls kosarasairól optimistán nyilatkozott nem véletlenül, hiszen Derick Rose-ék keleten a harmadik legjobb mutatóval rendelkeznek, míg összességében övék a ligában a hatodik legjobb győzelmi mutató.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)