Jump to content

NBA: a bostoni irányító Dallasban folytatja

2014. 12. 19. 12:07

Kevin Garnett és Paul Pierce után a 2008-as bajnokcsapat utolsó tagjaként Rajon Rondo is elhagyta a Boston Celtics együttesét. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legjobb irányítója a Dallas Mavericks együttesében folytatja pályafutását, a Boston cserébe három játékost és draft-jogokat kapott.

Rajon Rondo váltásáról nem idén kezdtek el először cikkezni, ám az irányító egészen mostanáig kivárt. A bostoni szurkolók minden bizonnyal megsiratják egyik kedvencüket, aki négyszer szerepelt eddig az All Star-válogatottban és emblematikus figurája volt a 2008-ban bajnokságot nyerő alakulatnak. Rondoért cserébe a Dallas három játékosát, Jameer Nelsont, Jae Crowdert, Brandan Wrightot, valamint egy 2015-ös első-, s egy 2016-os második körös draftjogot adott.

A rutinos játékosokkal, többek között a 36 éves Dirk Nowitzkival felálló Dallas nem titkolt célja, hogy Rondo megszerzésével a bajnoki címre pályázó csapatok közé kerüljön. A texasiakkal ellentétben a Celtics idén nem pályázik a playoffra, sokkal inkább a jövő csapatát építi, ugyanis különböző cseréknek köszönhetően a következő négy évben nyolcszor választhat majd az első körben az amatőr játékosbörzén (draft).

Rondo 2006-ban a Phoenix által lett kiválasztva, ám a Boston Celtics játékosaként kezdte már NBA-s pályafutását. A 28 éves játékost 2010-ben és 2011-ben is beválasztották az év védekező csapatába, míg 2012-ben és 2013-ban is ő adta a legtöbb gólpasszt a ligában. Rondo a 2008-as bostoni bajnokcsapatból az utolsó távozó.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sportsworldreport.com)