Jump to content

NFL: fekete hétfő, négy edzőtől elköszöntek

2014. 12. 30. 14:57

Bár Jim Harbaugh elvitte a show-t, azért rajta kívül vannak még edzők akik új állás után nézhetnek az NFL alapszakaszának befejeztével. A liga csapatai közül a San Francisco 49ers, a New York Jets, a Chicago Bears és az Atlanta Falcons is új szakvezetővel vág majd neki a 2015-ös idénynek.

Négy áldozatot követelt az NFL Fekete Hétfője. Az alapszakasz lezárulta utáni első hétfői napot nevezik így 1990 óta, a tulajdonosok - leginkább az elégedetlenek - ezen a napon mondanak fel ugyanis a csapatukkal sikertelen szezont futó edzőknek.

Azt már hetek óta tudni lehetett, hogy Jim Harbaugh a San Francisco 49ers szakvezetője az idény végével elköszön a kaliforniai csapattól, miután a pletykák szerint elvesztette az öltözőn belüli tekintélyét. A szakember aki Super Bowl-ba vezette a 49-eseket nem marad állás nélkül ugyanis a patinás Michigan Egyetemnél folytatja pályafutását. A szakember vezetésével a San Francisco 8 mérkőzést nyert meg és ugyanennyit vesztett el.

Nem ő azonban az egyetlen edző aki elköszönt az alapszakasz végeztével a csapatától, Harbaugh-n kívül megkapta a felmondólevelét még Rex Ryan (New York Jets), Marc Trestman (Chicago Bears) és Mike Smith (Atlanta Falcons) is.

A Falcons 6-10-es győzelmimutatóval zárta az alapszakaszt, és miután ez volt immáron a második vesztes szezonja a klubnak Smith vezetésével, a vezetőség nem marasztalta. Mondjuk a Carolinától elszenvedett 34-3-as vereség az idény utolsó játéknapján sem Smith maradásának az esélyeit növelte. Harbaugh legalább győztes mérkőzéssel búcsúzott...

A Jets tulajdonosa, Woody Johnson Ryan-edző mellett az ügyvezető igazgatót, John Idziket is kirúgta annak ellenére, hogy csapata 37-24-re nyert az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Miami ellen. Persze mindez sovány vígasz, hiszen a Jets számára a Miami elleni siker mindössze a negyedik győzelem volt a szezon során, a többi tizenkettőt elvesztették.

Ami pedig az Egyesült Államok elnökének, Barrack Obamának a kedvenc csapatát, a Chicago Bears-t illeti, nos a tulajdonos itt is "kettős cserét" hajtott végre, Marc Trestman edző mellett az ügyvezető igazgatónak is mennie kellett köszönhetően az 5-11-es idénynek.

A rájátszásba bejutott csapatokról itt írtunk.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbssports.com)