Jump to content

NFL: A végén levadászták a Patrióták a Hollókat

2015. 01. 11. 14:06

Rájátszásbeli mumusként érkezett Foxboroughba a Baltimore Ravens csapata, hiszen az utóbbi években két alkalommal is ellenük bukott el a New England Patriots a rájátszásban és Tom Brady ellenük vétette a legtöbb hibát. Ennek ellenére, egy kiélezett csatában mégis a hazai csapat győzedelmeskedett, de mindenképpen a sportág klasszikus meccsei között van a helye.

-7 °C-t mutatott a hőmérő a mérkőzés kezdetén, de egyik csapat sem szokott csarnoki körülményekhez, szóval nem jelentett előnyt senkinek sem. A Ravens kezdte a mérkőzést és Joe Flaccoék gyorsan meg akarták mutatni, hogy nem feltett kézzel érkeztek a Gillette Stadionba. Kicsit több mint két perc alatt végigmasírozták a pályán, Aiken elkapása után vezetést szerzett a Baltimore. Sőt, 10 perc elteltével már 14-0-ra vezettek, Smith kapott el egy dadogós labdát. Bradyéknek össze kellett szedniük magukat, és két Gronkowski elkapásnak köszönhetően hamar a Baltimore célterületének közelébe kerültek. Brady elkapó híján maga futotta meg a 5 yardot és szépített 14-7-re. A második harmadban lendületben maradt a New England, bár a támadórészlegnek nem volt könnyű dolga. Bryan Stork, center kiesése miatt a támadófal nem tudta védeni Bradyt, így többször is sackelték illetve megütötték. Ennek ellenére a Pats egyenlíteni tudott, Amendola egy testcsellel megverte védőjét, majd 3 yardról repült a célterületre. Ekkor azt lehetett hinni, hogy a New England innen már nem engedi ki a meccset a kezéből. A félidő vége előtt még a Patrióták indíthattak támadást, hogy előnnyel vonulhassanak az öltözőbe, de Brady eladta a labdát, így egy perccel a vége előtt Flaccoék előtt adódott lehetőség, akik éltek is vele. Daniels kapta el a labdát 10 mp-cel a játékrész vége előtt, így 21-14-es előnnyel a Hollók vonulhattak jobb szájízzel az öltözőbe.

A második félidőt is a Baltimore kezdte jobban, az elsőhöz hasonlóan rögtön az elején TD-t szereztek, ismét Flacco passza után, ezúttal Forsett ért be a célterületre. A Patriots így ismét két TD hátrányba került. Brady azonban újra összekapta magát. A megállíthatatlan Gronkowskinak adott passza után csökkentették a különbséget. Majd két perccel később, mikor a védelem megállította Flaccoékat és Bradyék visszajöhettek a pályára, valami váratlan húzott Josh McDaniels a támadóegység feje. Brady passzolta ki Edelmannek, aki előredobta Amendolanak,touchdown! Így Edelman 51 yardos TD passzal került be a jegyzőkönyvbe. Edelman az egyetemen játszott irányított, így nem ismeretlen számára a passzjáték, de az NFL-ben már, mint elkapó játszik. A lélektani előny visszakerült a Patriotshoz, Joe Flacco pedig elkezdett hibázni, előbb megdobta ő is első interceptionjét, majd egy fumblet is elkövetett, mely csak egy bírói döntés értelmében visszahívott játék lett, így nem kerültek nehéz helyzetbe. A Patriots támadósora nem tudta kihasználni a Balitomore bizonytalankodását. Flaccoék viszont újra vezetést szereztek, egy mezőnygóllal 31-28-ra elhúztak, ám Brady az utolsó negyedben még egy rohamot indított, melynek végén LaFell kapta el a labdát egy védő szorításában. Ekkor már csak 5 perc volt hátra és ez volt az első pillanat, mikor a PAts vezetett a meccsen. Flacco mégegyszer eladta a labdát, ezzel megpecsételve csapata sorsát.

A Patriots legyőzte mumusát, így készülhet az AFC döntőjére, melyet a Denver – Indianapolis győztesével vív, annyi bizonyos, hogy hazai pályán.

New England Patriots – Baltimore Ravens 35-31

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: blecherreport.com)