Jump to content

NFL: Nem forgott veszélyben a Seattle Seahawks győzelme

2015. 01. 11. 16:35

A tavalyi Super Bowl győztese könnyedén vette az első akadályt, a Carolina Panthers csapata nem tudott meglepetést okozni. Cam Newton keze többször is megremegett, ezzel pedig élni tudott a hazai csapat. A Seattle így várja a Green Bay - Dallas győztesét.

Az első negyed a védelmekről szólt, főként a Seattle védelme jeleskedett. Előbb Cam Newton hosszú passzát Sherman vadászta le, ám ezzel nem tudott élni a Russell Wilson vezette támadó alakulat, majd a vendégek elhagyták a labdát, melyre lecsaptak a Seahawks védői. Ezzel a jó mezőnypozícióval már élni tudott Wilson. A negyed vége előtt egy perccel Wilson dobta be célterületen belülre, ahol Baldwin kapta el a 16 yardos átadást. A második negyedre összekapta magát a Carolina. Habár Newton majdnem eladta a labdát újfent, a végén egy hosszú menetelés után TD-vel fejezték be a lehetőséget. Benjamin kapta el 6 yardos átadását. A döntetlen állás nem tartott sokáig, Wilson eresztett el egy hosszú passzt, mely Kearse kapott el és beszáguldott vele a célterületre, a végén egy hatalmas repülést bemutatva. A félidő hátralevő részében a Carolina támadott, ám TD-t nem értek el, pedig nem sok múlt a dolog, sőt Newton majdnem megdobta az újabb interceptionjét, ám a labda földet ért, míg a védő megszelídítette volna. Végül field goal lett a menetelés vége, ezzel 14-10-es Seattle vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben senki nem akart felesleges kockázatot vállalni. Mezőnyben szép játékokat lehetett látni, főként a Seattletől, de pontot nem szereztek a harmadik negyedben. A záró részt viszont mezőnygóllal kezdték, így egy TD különbség volt a két csapat között. Azonban a differencia hamar megduplázódott. A következő Seahawks támadássorozat végén Wilson passzolt Willsonnak, azaz Russell Lukenak, ezzel már-már eldőlt a találkozó. A kegyelemdöfést Chancellor vitte be. 10 yardra volt a Carolina a Seattle gólvonalától, mikor Newton passzát a Seahawks strong safetyje lelopta a levegőtől és egy 91 yardos sprintet mutatott be. Ezzel 5 perccel a vége előtt 31-10-re alakult az állás. Az utolsó pontokat a Carolina vitte fel a táblára. Benjamin megszerezte a mérkőzésen a második TD-jét, kialakítva a 31-17-es végeredményt.

A Seahawks ezzel a győzelmével az NFC-döntőjében játszhat. Hazai pályán fogadja a Green Bay – Dallas győztesét.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: Seattle Seahawks facebook oldala)