Jump to content

NFL: Kilőtték a Vadlovakat

2015. 01. 12. 15:40

Peyton Manning volt csapata, az Indianapolis Colts ellen vezethette volna győzelemre a Denver Broncost. Azonban óriási meglepetésre Andrew Luck, az utód, legyőzte a legendát, így a Colts játszhat a Super Bowl döntőért a New England Patriots otthonában.

Pedig remekül kezdett a Denver. Már az 5. percben megszerezték a vezetést. Thomas elkapása után vezetett a Broncos, ekkor kevesen, konkréten senki sem gondolta, hogy ez volt az utolsó TD-je a Denvernek a mérkőzésen. Luck passzai is jól ültek, kihasználták, hogy emberfogás helyett, inkább zónázó védekezést választott a Denver. Ennek köszönhetően, már a második negyedbe átcsúszó támadássorozat végén Herron megfutotta az egyenlítést jelentő touchdownt. A Colts védelme is felspanolta magát, Manninget kényszerítettek hibára, melynek végén kiütötték a kezéből a labdát, így jó helyről támadhatott a vendég csapat. Luck élt is a lehetőséggel, Allennek adott passza után már az Indy vezetett 14-7-re. Manning próbált újítani, hosszú passzokkal próbálkozott, de mindegyik túl hosszúnak bizonyult, így nem jutott előrébb a Denver. A védelem próbált segíteni Manningen. Másfél perccel a félidő vége előtt megszerezték Lucktól labdát. A hátralévő idő viszont csak arra volt elég, hogy mezőnygól távolságig menjenek előre. A félidőben így 14-10-re vezetett a Colts.

A harmadik negyed elején bekezdett az Indianapolis, Lucknak több nagy feladatot is meg kellett oldania a menetelés során, melynek végét egy gyönyörű TD elkapással zártak le, Nicks kapta el a tojáslabdát a célterületen belül. 11 pont előnye volt így a Coltsnak. Manning továbbra sem találta a ritmust. Előbb majdnem a speciális egység szerzett labdát, ám végü maradt a vendégeknél, majd a védelem szerezte meg ismét Lucktól a labdát. A többi csapatrész szépen hozzátette a magáét, ám a kegyetlen erős támadóegység nem tudott nagyot alkotni. Hiába oldott meg Anderson egy gyönyörű futással egy negyedik és 1 yardot, a végén csak egy field goalra volt elég. A negyedik negyed is a védelmekről szólt. Az Indianapolis egy field goalig jutott, míg Manning nem bírta el a nyomást, és elkapói sem segítették ki a bajban, valamint a szerencse sem pártolta őt. (Luck a másik oldalon játszott.)

Az Indianapolis így óriási meglepetésre kiütötte a Denver Broncost és játszhat az AFC döntőjében a New England Patrios otthonában. Kérdés, hogy ilyen játékkal, mint a mostani, mire lesz elég, hiszen kétszer is eladta a labdát, más kérdés, hogy a Denver nem tudta kihasználni a hibákat. Manning pedig rég vagy tán soha nem látott pocsék formában játszott.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: skysports.com)