Jump to content

NBA: LeBron újabb történelmi tette

2015. 01. 17. 15:04

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján a Cleveland Cavaliers a Los Angeles Clippers vendégeként lépett pályára. Egy nappal a Lakers legyőzése után LeBron Jamesék a Clipperst is megverték, ráadásul a Cavs vezére egy igen fontos mérföldkövet hagyott maga mögött.

A Cavaliers sorozatban hat elvesztet mérkőzés után győzte le a Lakers együttesét, ám többen úgy gondolták, hogy az öröm tiszavirág-életű lesz, ugyanis a Clippers hazai pályán megfogja majd Jameséket. Ehhez képest ha szoros csatában is, de a Cavs megverte vendéglátóját köszönhetően többek között LeBron Jamesnek aki 32 pontot dobott a mérkőzésen. Ugyanakkor nem James volt a vendégek legeredményesebb játékosa, Kyrie Irving 37 pontig jutott a 126-121-re megnyert összecsapáson. LeBron James számára azonban még így is emlékezetes lesz a csata, ugyanis a Clippers ellen átlépte a 24 ezer pontos álomhatárt. A clevelandi legenda ráadásul rekordot döntött, hiszen 30 évesen és 17 naposan minden idők legfiatalabb játékosa lett aki maga mögött tudta hagyni ezt a lélegzetelállító mérföldkövet. Az eddigi rekorder Kobe Bryant volt aki 31 évesen és 75 naposan lépte át a 24 ezres határt.

A rekorddöntéssel James egyúttal a liga történetének második játékosa lett - az első Kobe Bryant - aki legalább 24 ezer pontot, 6000 lepattanót és 6000 asszisztot jegyez. James kiindulva a pontátlagából a szezon végére Ray Allent, Patrick Ewingot, Artis Gilmore-t és Allen Iversont is maga mögött fogja hagyni minden bizonnyal és az is borítékolható, hogy ha a formája és az egészségi állapota engedi, akkor 31 éves korára a legjobb 20 közé is beverekszi magát. Jamesszel amúgy egetlen játékos, Kevin Durant tudja csak tartani a lépést, aki 26 éves korára már elhagyta a 15 ezer pontos álomhatárt.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbssports.com)