Jump to content

NBA: Büntetett a Warriors

2015. 01. 20. 22:45

Tovább száguld az NBA egyik, ha nem a legnagyobb meglepetéscsapata a Golden State Warriors. Most épp a Denver Nuggetset ütötték ki egészen elképesztő magabiztossággal 122-79 arányban.

Zsinórban 16. otthoni meccsét is megnyerte a Golden State Warriors, amely rekordbeállítás a csapat történetében.

A Warriorsnál ismét az ellenállhatatlan hátvédpáros Steph Curry és Klay Thompson (Splash Brothers) vezette a hazai gárdát, míg előbbi 20 pontot és 8 gólpasszt, a második 22 pontot szerzett. Tegnap este azonban nem kellett sokat játszaniuk, hiszen a Warriors valósággal eltiporta a Denvert. Az oaklandi csapat mind a 13 mérkőzésre nevezett játékosa pályára lépett, sőt pontot is szerzett. A legnagyobb sikersztori mégis James Michael McAdoo-é, akit a meccs előtt hívtak fel a Golden State fiókcsapatából a Santa Cruz Warriorsból. A mérkőzésen 13 perc alatt jutott 11 pontig és öt lepattanóig az egykori North Carolina Tar Heel.
A Denvernél az alacsony irányítók szerepeltek tűrhetően, Ty Lawson 19 pontig és 6 gólpasszig, míg Jameer Nelson 14 pontig és 5 gólpasszig jutott. A vendégek egyébként zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el.
A Golden State már az első negyedet 25-15-re hozta, amely a Nuggetsnél a legkevesebb dobott pont volt egy negyed alatt a szezonban. A Warriors a második negyedet egy 22-5-ös rohanással kezdte, a félidőben pedig már 55-28-at mutatott az eredményjelző. A Denver 2004. márciusa óta nem dobott ennyire kevés pontot egy félidőben.

Utoljára akkor tudott a Warriors 16 egymást követő meccset megnyerni otthon, amikor még Philadelphia volt a csapat otthona (1959).

A Végére egy újabb rekord: A Warriors történetében először fordult elő olyan, hogy 13 játékosuk játsszon legalább 10 percet.

(forrás: sportrajongo.hu/fotó: