Jump to content

NBA: Klay Thompson történelmi estéje

2015. 01. 24. 09:24

Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Golden State Warriors hátvédje, Klay Thompson ma hajnalban történelmet írt: a harmadik negyedben egymaga 37 pontot szerzett (NBA-rekord), ebből 9 volt tripla (NBA-rekord). Végül 52 ponttal zárta a mérkőzést (karriercsúcs), a Warriors pedig 126-101-re győzött.

Az oaklandi közönség az idei szezonban mindig megkapja a "show-t" a pénzéért: a Warriors jelenleg 35-6-os mérlegével vezeti a bivalyerős Nyugati Konferenciát és a ligát is, hazai pályán szinte verhetetlen a csapat (20-1-es mérleg), Stephen Curry személyében pedig a liga egyik legjobb hátvédje játszik náluk (22.8 pont ,4.7 lepattanó, 8.1 assziszt meccsenként).

A tegnap esti mérkőzés azonban elsősorban nem róla szólt: Klay Thompson, a gárda harmadik profi idényét taposó hátvédje a harmadik negyedben az NBA-ben eddig soha nem látott módon indult be: a mérkőzés összefoglalója alapján ihletett formában kezdett célozni, gyakorlatilag csak az a dobása nem ment be, amit nem a gyűrű fele dobott...37 pontot csak ebben a negyedben, ezzel megdöntötte Carmelo Anthony 2008-ban felállított 33 pontos csúcsát, 9 triplát értékesített (Joe Johnson egy negyedben értékesített 8 triplás rekordját adta át a múltnak), nem hibázott dobást, és végül 52 pontos karriercsúcsot ért el.

A vendég Sacramento a második félidő elejéig jól tartotta magát, azonban a "Thompson-hurrikánra" nekik sem volt ellenszerük, ugyanakkor azzal vigasztalhatják magukat, hogy nagy valószínűséggel más csapatnak sem lett volna...

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nba.com; fotó: sportrajongo.hu/geeksandcleats.com)