Jump to content

NBA: Parsons szerint James Harden jelenleg a legjobb

2015. 01. 29. 16:40

A Dallas Mavericks játékosa, Chandler Parsons szerint az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban jelenleg James Harden a legjobb játékos. A felek amúgy korábban egy csapatban játszottak, Parsons éppen azt a Houstont hagyta ott elég balhés körülmények között a Dallas kedvéért, ahol Harden fordulóról fordulóra elképesztő színvonalat hoz.

James arden jelenleg a liga legeredményesebb játékosa a maga 27.3-as pontátlagával, ám ehhez még kioszt közel hét gólpasszt meccsenként és leszed valamivel kevesebb, mint hat lepattanót is. A Rockets többek között az ő kiugróan jó teljesítményének áll 32-13-as győzelmi mutatóval. Szerdán éppen azt a Dallast verte a Houston - Harden 17 pontot és 8 asszisztot jegyzet - ahol Chandler Parsons játszik. Parsons első idényét tölti a dallasi alakulatnál, átigazolása kissé viharosra sieredett, az ügy nem volt mentes a sárdobálástól sem. A szóbeli adok-kapokban természetesen Harden is részt vett, kijelentette, hogy a Rockets vezéregyéniségei ő maga és Dwight Howard, míg a csapat többi tagja a kiegészítő ember szerepét töltik be, tehát Parsons is az volt. Utóbbi nemes egyszerűséggel nevetségesnek titulálta Harden mondatait. Mindenesetre a csatár nem neheztel korábbi csapattársára, vagy legalábbis reálisan látja a dolgokat, ugyanis a kérdésre, amely azt feszegette, hogy vajon Hardent MVP-esélyesként kell-e kezelni Parsons egy magabiztos igennel felelt.

"Ő a legjobb a ligában jelenleg. Amiket csinál az elképesztő, megállíthatatlan szinte folyamatosan hozza a 30 pontos meccseket. Testközelből láthattam, hogy mennyire tehetséges és, hogy mennyit dolgozik. Idén a védekezése is sokkal jobb lett, mint korábban. Csapata vezére, nehéz dobásokat, szituációkat vállal el. Szinte nincs olyan dolog amit ne csinálna jól" - beszélt egykori csapattársáról elismerősen az ESPN-nek Parsons aki idén 15.6-os pontátlaggal rendelkezik, ám korábbi csapata ellen 21 pontig jutott szerdán.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:zimbio.com,clutchfans.ne)