Jump to content

Super Bowl XLIX: A vér, az erőfeszítés, a veríték és a könny

2015. 02. 01. 20:19

„Nem ígérhetek mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket.” Talán ez a legjellemzőbb és legtalálóbb idézet a mai éjszakára, bár Sir Winston Churchill nem a Super Bowl döntőjére gondolt. Pár órával a mérkőzés előtt megnézzük mi várható a Seattle Seahawks – New England Patriots csatától.

A Super Bowl döntő a bajnokok csatája, az NFC és az AFC győztesének harca. Mindig lehet jóslatokba bocsátkozni, de most egyszerűen nem lehet megjósolni, mi fog történni a XLIX. Super Bowl döntőjében. Vitathatatlanul a két legjobb csapat találkozik, apróságok, egyéni teljesítmények dönthetnek. A két csapat támadójátékát kár lenne kihegyezni a két irányító, Tom Brady és Russell Wilson csatájára. A New England átlagban 365,5 yardot teljesít mérkőzésenként, míg a Seattle 375,8-at. A Patriotsnál ez főként passzokból tevődik össze, 257,6 yardot passzolnak össze, több mint 50 yarddal többet, mint a Seahawks, ám ezt futással kompenzálja az NFC bajnoka, hiszen Marshawn Lynch futójátéka szinte megállíthatatlan, valamint Russell Wilson sem a klasszikus irányító, ő is gyakran szánja el magát futásra. A mérkőzés kulcsa itt lehet. A New England futás elleni védekezése nem volt a legjobb az utóbbi években, idén úgy tűnik befoltozták ezt a lyukat, de Marshawn Lynch ha beapcsolja a szörnyeteg üzemmódot, akkor nehéz megfékezni őt. A New England másik problémája a Seattle passz elleni védekezése lehet. A Seahawks liga első a passzok elleni védekezésben, így Tom Bradynek nem lesz könnyű dolga.

De nehogy azt gondolja az ember, hogy ezzel azt akarjuk sugallni, hogy a Seattle nyeri a mai döntőt. Ha van valaki, aki mindig elő tud rántani valami újat a kalapból és megtalálja egy védelem ellenszerét az pontosan a Pats 12-ese. Bill Belichikkel karöltve a 6. döntőjükre készülnek, és valami furfang, trükkös játék biztos lesz a New England tarsolyában. Habár az Indianapolis elleni mérkőzés után a leeresztett labdákon csámcsogott a sajtó, kellően profik a Patriotsnál, hogy ez kizárják és csak a győzelemre koncentráljanak.

A fogadóirodák is teljesen döntetlenre adják a mérkőzést, tehát egy esetleges hosszabbítás sincs kizárva. Egyetlen dolog biztos, hatalmas csata várható. Bár tavaly is így indultunk neki, mikor a Seattle lemosta a Denvert. De akkor van még egy biztos dolog. Félidőben Katy Perry szórakoztatja a nagyérdeműt, aki kikötötte, hogy élőben énekel majd a showban. És ne feledjük vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket…

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu/nfl.com kép: nfl.com)