Jump to content

NBA: LeBron negyedszer bukott, bajnok a Warriors

2015. 06. 17. 09:58

A Golden State Warriors idegenben 105-97-re legyőzte a Cleveland Cavaliers együttesét, ezzel története negyedik bajnoki címét szerezte meg. A Warriors összesítésben 4-2-re nyerte az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot. A hazaiak vezére, LeBron James pályafutása során immáron a negyedik bajnoki döntőjét bukta el.

A Cleveland azzal a tudattal várhatta a döntő hatodik összecsapását, hogy ha saját közönsége előtt kikap a Golden State együttesétől, akkor elbukja a finálét. A Warriros erősen kezdett, Steph Curryék az első negyedet 13 ponttal nyerték, de a Cavs a félidőre ledolgozta hátrányát. A harmadik játékrészben azonban ismét az történt, amit a vendégek akartak és bár Jamesszék a negyedik negyedben mindent megtettek azért, hogy megfordítsák az összecsapást, a Warriors jól tartotta magát és az előny végül elegendőnek bizonyult a mérkőzés végig.

Steve Kerr a vendégek mestere első edzői évében rögtön bajnoki címig vezette együttesét, amely a hatodik mérkőzésen jobb dobószázalékkal játszott és a hárompontosokat is pontosabban dobta, mint riválisa (23%, ill. 38%). A Cavs játékosa nagyon sok labdát adtak el, de a vereségbe az is belejátszott, hogy Jamesszéktől több kulcsjátékos is sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot a finálé teljes, vagy nagyobbik részében.

A Warriors 40 év után nyert ismét bajnoki címet, a Cavaliers pedig 2007 után másodszorra kapott ki a döntőben.

NBA-döntő, 6. mérkőzés
Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 97–105 (15–28, 28–17, 18–28, 36–32)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Golden State javára

(sportrajongo.hu/Fotó:fansided.com, nbaevolution.com) )