Jump to content

NBA - repkednek a milliók

2015. 07. 02. 10:05

Néhány órával a szabadügynök piac nyitását követően három fontos szerződés-hosszabbításra is sor került az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A New Orleans a San Antonio és a Cleveland is fontos bejelentést tett, mindhárom klub meghatározó játékosaival hosszabbított, természetesen nem fillérekért.

Az NBA honlapjának beszámolója alapján a New Orleans Pelicans gyorsan magához láncolta a liga egyik legdominánsabb játékosát, Anthony Davist, akinek maximális fizetést, öt évre 145 millió dollárt ad majd.

A 2014-es bajnok San Antonio Spurs a tavalyi döntő legértékesebb játékosának választott Kawhi Leonardot tartotta meg, a kiváló védővel öt évre szóló, 90 millió dolláros szerződésben állapodott meg.

A pár hete befejeződött idény nagydöntőjében a Golden State Warriors együttesétől vereséget szenvedő Cleveland Cavaliers a várakozásoknak megfelelően megtartotta a fináléról sérülés miatt lemaradó Kevin Love-ot, aki öt évre szóló 110 millió dolláros kontraktust írt alá. A Cavs valószínűleg LeBron Jamesszel is hosszabbít, persze mindez nem a klubon, sokkal inkább a játékoson múlik, de az aláírás - maximális fizetésért - csupán formaság a hírek szerint.


(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:hoopshype.com)