Jump to content

NHL: Elmaradt a montreali rekordbeállítás

2015. 10. 28. 10:20

Nem állított be NHL-csúcsot a Montreal Canadiens, mivel kedden - a tizedik mérkőzésén - 5-1-re kikapott a Vancouver Canucks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). Az 1993/94-es idényben a Toronto Maple Leafs, a 2006/07-es kiírásban pedig a Buffalo Sabres kezdett tíz sikerrel, a Montreal pedig kilenc győzelem után először szenvedett vereséget.

A Vancouver a 16. percben már 3-0-ra vezetett, a riválisnak pedig csak a szépítésre futotta erejéből.

Lábsérülést szenvedett a Florida Panthers cseh sztárja, Jaromir Jagr, aki az első harmadban dőlt ki a Colorado Avalanche ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen. A 43 éves, olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes csatár hat góljával és tíz pontjával jelenleg a legjobb klubjában. A 728 NHL-góljával Jagr az örökrangsor ötödik helyén áll, és csak három találat választja el a listán előtte álló Marcel Dionne-tól, míg a pontlistán (1812 pont) a negyedik, az aktívak között pedig az első.

A játéknapon megszakadt a New Jersey Devils négy győzelemből álló sorozata, a Boston Bruins négy vereség után először nyert hazai pályán, míg a 2014-es bajnok Los Angeles Kings megszakítás nélkül hatodik alkalommal diadalmaskodott.

A Dallas Stars úgy nyert 4-3-ra a vendég Anaheim Ducks ellen, hogy az első harmad után még 0-3-ra állt, és a két pontot érő találata 1 perc 28 másodperccel a vége előtt született.

Eredmények:

Vancouver Canucks-Montreal Canadiens 5-1
New Jersey Devils-Columbus Blue Jackets 1-3
Boston Bruins-Arizona Coyotes 6-0
Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 3-4, hosszabbítás után
Detroit Red Wings-Carolina Hurricanes 1-3
Florida Panthers-Colorado Avalanche 4-1
Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 1-4
St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 2-0
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 4-3
Dallas Stars-Anaheim Ducks 4-3

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:Twitter)