Jump to content

NFL: Új edzője lesz Manningéknek

2016. 01. 05. 11:31

Lemondott posztjáról Tom Coughlin, a New York Giants amerikaifutball-csapatának vezetőedzője, akivel két bajnoki címet szerzett az együttes. A korábbi sikerek mostanság elmaradtak, a Giants az utóbbi években már nem hogy bajnokságot nem nyert, de a rájátszásba se nagyon jutott be, így a veterán szakember lemondása nem meglepő.

A 69 éves szakember hétfőn közölte döntését a Giants tulajdonosával és főigazgatójával. Mint mondta, a csapat érdekében itt van az ideje annak, hogy távozzon. Coughlin 2004-ben vette át a gárda irányítását, s vezetésével a 2007-es és a 2011-es szezon végén is bajnoki címet ünnepelhetett a klub.

Érdekesség, hogy mindkét nagydöntőben (Super Bowl) az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott New England Patriotsot győzte le a Giants, előbbiben 17–14-re, utóbbiban pedig 21–17-re.

A New York-i együttes az utóbbi években botladozott a bajnokságban: a mostani volt sorozatban a harmadik olyan szezon, melyet negatív mérleggel zárt, és a negyedik, melyben nem jutott bea rájátszásba.

Coughlin 20 évig dolgozott vezetőedzőként az NFL-ben, a Giantset megelőzően, 1994 és 2002 között a Jacksonville Jaguarst irányította.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:blog.masslive.com)