Jump to content

NFL: Manning és Brady ismét összecsaphat

2016. 01. 18. 14:07

Mindkét főcsoportban az első két kiemelt jutott be a döntőbe az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL). Jövő hétvégén előbb Denver - New England, majd Carolina - Arizona mérkőzéseket rendeznek. Előbbin sokadig alkalommal csaphat össze a liga történetének két illusztris irányítója, Peyton Manning és Tom Brady, elképzelhető, hogy egyben utoljára.

 

A Nemzeti főcsoportban a ligaelső Carolina Panthers lehengerlő első félidőt produkált a tavalyi nagydöntős, két éve bajnok Seattle Seahawks ellen, ennek eredményeként 31-0-s vezetéssel vonulhatott a nagyszünetre. A találkozó vége felé mégis izgulniuk kellett a Panthers híveinek, mert csapatuk a második félidőben nagyon visszafogottan játszott, a Seattle pedig magára talált. Hiába került azonban egyre közelebb a házigazdákhoz a Seahawks, a Carolina végül 31-24-re nyert.

A főcsoport másik találkozóján az alapszakaszban nagyszerűen szerepelt, második kiemelt Arizona Cardinals és a Green Bay Packers emlékezetes összecsapást vívott egymással. A meccs sokáig a kiváló védőjátékról szólt, az igazán emlékezetes pillanatokat mégis a támadósorok produkálták.

A második félidőben szinte végig vezetett a Packers, a hajrában azonban előbb egy touchdownt (hatpontos gól) ért el a Cardinals, majd egy mezőnygólt (három pont) is, így két perccel a vége előtt 20-13-as előnybe került. A meccs azonban még korántsem dőlt el, a Packers irányítója, Aaron Rodgers ugyanis ismét bizonyította klasszisát, az utolsó másodpercben a félpályáról a célterületre dobta a labdát (hail mary) Jeff Janis pedig elkapta, így egyenlített a Green Bay. A hosszabbításra a vendégek készülhettek jobb hangulatban, azonban a pénzfeldobás a Cardinalsnak kedvezett: Carson Palmerék támadhattak, és elsősorban a tapasztalt elkapó, Larry Fitzgerald remeklésének köszönhetően touchdownig meneteltek, ami továbbjutást ért a számukra.

Az Amerikai főcsoportban a címvédő New England Patriots és az első kiemelt Denver Broncos jutott döntőbe, azaz most vasárnap ismét összecsap majd egymással a két legendás irányító, Tom Brady és Peyton Manning.

A New England már az első játékából touchdownig jutott a Kansas City Chiefs ellen, s ezt követően folyamatosan maga mögött tartotta riválisát, melyet végül 27-20-ra győzött le.

A Broncosnak ennél sokkal nehezebb dolga volt a Pittsburgh Steelers ellen, mely hiába veszítette el múlt héten több kulcsjátékosát is, sokáig vezetett a meccsen. Manning, a Broncos veterán játékmestere sokáig képtelen volt touchdownig vezetni a Denvert, ám három perccel a vége előtt sikerült beérniük a Steelers célterületére, s ez döntőnek bizonyult. A Denver - mely sikeres kétpontos kísérletet csinált a touchdownja után - ekkor 20-13-as előnybe került, majd egy-egy mezőnygól született még a hajrában, ami a Broncos továbbjutását jelentette.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:

Amerikai főcsoport:

New England Patriots-Kansas City Chiefs 27-20

Denver Broncos-Pittsburgh Steelers 23-16

Nemzeti főcsoport:

Carolina Panthers-Seattle Seahawks 31-24

Arizona Cardinals-Green Bay Packers 26-20 - hosszabbítás után

További program:

Főcsoport-döntők:

Denver-New England, vasárnap 22.05

Carolina-Arizona, hétfő 0.40

 

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:bleacherreport.com)