Jump to content

NHL: Crosby csúcsot döntött

2016. 02. 09. 08:51

Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai jégkorong-ligában, amelyek közül kiemelkedett a Pittsburgh-Anaheim találkozó. Az összecsapás hőse a "pingvinek" ásza, Sidney Crosby volt, aki egyéni csúcsot döntött.

A Pittsburgh Penguins 6-2-re nyert az Anaheim Ducks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján. A győztes csapatban Sidney Crosby sorozatban hetedik mérkőzésén volt eredményes, ez pedig egyéni csúcsot jelent számára.

A Penguins csapatkapitánya második találatát úgy szerezte, hogy kiugrás közben a védő lerántotta, de még estében fel tudta emelni a korongot a bal felső sarokba. Az olimpiai bajnok, Stanley Kupa-győztes csatár sorozatban hetedik mérkőzésén volt eredményes, és ez egyéni csúcsnak számít.

Az Ottawa Senators Mark Stone három pontjának (2 gól, 1 assziszt) is köszönhetően győzte le 5-1-re az előző idényben döntős Tampa Bay Lightningot.

A Detroit Red Wings cseh kapusa, Petr Mrazek 23 védéssel járult hozzá a Florida Panthers felett aratott 3-0-s diadalból.

NHL, alapszakasz:

New York Rangers-New Jersey Devils 2-1

Pittsburgh Penguins-Anaheim Ducks 6-2

Detroit Red Wings-Florida Panthers 3-0

Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 5-1

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:wikipedia.org, nilsenreport.com))