Jump to content

Millióan ünnepelték Peyton Manningéket

2016. 02. 10. 10:45

Elképesztő ünneplésben részesült a Super Bowl-győztes Denver Broncos csapata. Denverben a hírek szerint közel 1 millióan ünnepelték Peyton Manningéket, a játékosok tűzoltóautón vonultak végig a város főutcáján.

Csaknem egymillió szurkoló köszöntötte kedden a hazaérkező Denver Broncost, amely 24–10-re legyőzte a Carolina Pantherst az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi nagydöntőjében, az 50. Super Bowlon.

A csapat és a személyzet 22 tűzoltóautón gurult végig a coloradói főváros utcáin. A diadalmenetet a 39 éves Peyton Manning vezette, a Denver irányítója – aki valószínűleg pályafutása utolsó mérkőzésén lépett pályára - karrierje 200. győzelmét könyvelte el, és 2007 után másodszor nyert Super Bowlt.

Mellette a meccs legértékesebbje, a védő Von Miller és az Alzheimer-kórban szenvedő tulajdonos, Pat Bowlen felesége integetett. A kaliforniai Santa Clarában rendezett összecsapáson az Amerikai Főcsoport (AFC) bajnoka elsősorban fantasztikus védelmének köszönhetően diadalmaskodott az alapszakasz legjobbja, a Nemzeti Főcsoportban (NFC) első Carolina fölött.

A Denver Broncos 1997 és 1998 után harmadszor hódította el a Vince Lombardi-trófeát.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:denverchannel.com))