Jump to content

Westbrook címet védett, Bryant elbúcsúzott

2016. 02. 15. 10:57

A nyugat válogatottja nyerte a 65. All Star-gálát, melyet az NBA történetében először rendeztek Amerikán kívül. A torontói esemény fő attrakcióját jelentő kelet-nyugat összecsapás legértékesebb játékosának az Oklahoma City Thunder sztárját, Russell Westbrookot választották, aki ezzel címet védett. A legnagyobb ünneplésben azonban mégsem ő, hanem az idény végén visszavonuló, így utolsó All Star-gáláján pályára lépő Kobe Bryant részesült.

A vasárnapi összecsapás legjobbjává - akárcsak tavaly - Russell Westbrookot választották, az Oklahoma City Thunder ásza 31 pontot dobott. Westbrook 23 dobásából 12 talált célba, 31 ponttal fejezte be a mérkőzést és közben még leszedett 8 lepattanót, volt 5 gólpassza, valamint öt labdaszerzést is jegyzett.

Westbrook kiemelkedett a rekord pontszámot és nyugati sikert hozó, 196-173-as végeredménnyel záruló mérkőzésen és sorozatban másodszorra hódította el az MVP címet. Az Oklahoma sztárja kisebb történelmet írt, hiszen a legendás Bob Pettit óta (1958, 1959) nem volt képes senki sem hasonló tettre. A keleti oldalról az Indiana sztárja, Paul George volt a legponterősebb játékos – 41 ponttal zárt, egy pont kellett volna, hogy beállítsa Wilt Chamberlain All Star-rekordját – de hatan is 10 pont felett termeltek, többek között LeBron James is. 

A közönség elsősorban az idény végén visszavonuló Kobe Bryantet éltette, a Los Angeles Lakers 37 éves szupersztárja tíz pontot szerzett utolsó, 15. All Star-meccsén.

Az utóbbi hat gála ötödik nyugati győzelme alkalmával 369 pontot láthattak a szurkolók, a csapatok ezzel megdöntötték a tavaly felállított, 321 pontos rekordot.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu/mti/Fotó:twitter))