Jump to content

18 év után befejezi Peyton Manning

2016. 03. 06. 20:20

Egybehangzó amerikai sajtóértesülések szerint Peyton Manning, az amerikaifutball-liga történetének valaha volt egyik legsikeresebb irányítója hétfőn bejelenti visszavonulását. A legendás játékos az Indianapolis Colts és a Denver Broncos együttesével is Super Bowl-t tudott nyerni.

Az NFL történetének egyetlen irányítója, aki két csapat színeiben is nagydöntőt tudott nyerni hétfőn jelentheti be visszavonulását. Manningről már az idén megnyert Super Bowl után is rebesgették, hogy befejezheti pályafutását, döntése talán senkit sem ért váratlanul. A liga rekordjai közül többet is birtokló irányító 18 éves karrierjének végére tesz pontot, a távozásával keletkezett űrt nagyon nehéz lesz nem csak Denverben, de az NFL-en belül is betölteni. Manning tartja a legtöbb alapszakaszban elért touchdown passz rekordját (539), a legtöbb alapszakaszban passzolt yard rekordját (71940), ő rendelkezik a legtöbb MVP-címmel, amelyet az alapszakasz során nyert valaki (5), és többek között ő tartja az egy szezonon belül adott TD-passzok rekordját (55) is.

Peyton Manning több Super Bowl-t is játszott, ezek közül kettőt nyert meg, egyet a Colts színeiben, egyet pedig a Broncos együttesével, erre az irányítók közül soha senki sem volt képes.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)