Jump to content

A Chicago bejuttatta a playoffba a Dallast

2016. 03. 23. 09:33

Tíz mérkőzést rendeztek az észak-amerikai jégkorong-liga legutóbbi játéknapján. A Dallas Stars együttese legyőzte a Chicagót, sikerének köszönhetően pedig kiharcolta a rájátszásba kerülést.

A texasi együttes már az első harmad után 4-0-ra vezetett. A hazaiaknál lábsérülés miatt hiányzott az elsőszámú kapus, Corey Crawford, akit most Scott Darling nem tudott megfelelően helyettesíteni. Az előző idény pontkirálya, Jamie Benn 500. NHL-mérkőzésén két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A listavezető Washington Capitals ottawai győzelmével megnyerte a Keleti főcsoportot. Az orosz Alekszandr Ovecskin immár 43 góljával élen áll.

A Philadelphia Flyers szétlövésben alulmaradt Columbusban - ezért egy pontot kapott -, kapusa, Steve Mason mégis remekelt, 51 lövést tudott hárítani. A vendégek sorozatban nyolcadik alkalommal kaptak ki riválisuk otthonában. A Detroit Red Wings nem bírt a Tampa Bay Lightninggal, és most a Flyers megelőzte az utolsó rájátszást jelentő helyen keleten.

A San Jose Sharks és az Anaheim Ducks is bejuthatott volna már kedden a playoffba, ám mindkét gárda kikapott. A Sharks vesztét a St. Louis Blues térdsérülésből felépült kapusa, Brian Elliott okozta, ő mind a 37 San Jose-lövést hárította. A Ducks Montrealban maradt pont nélkül.

A már biztos rájátszás-résztvevő Los Angeles Kings 39-18-ra nyerte a kapura lövést a Minnesota Wild csarnokában, mégis 2-1-es vereséggel távozott onnan. Sikerével az emberhátrányos védekezésével parádézó Wild fellépett a már playoffot érő nyugati nyolcadik helyre.

A Vancouver Canucks sorozatban harmadik mérkőzésén - és immár 228 perce - nem talált be, most a Winnipeg Jets cseh kapusa, Ondrej Pavelec eszén nem lehetett túljárni. Kollégája, a svéd Jocob Markström 47 védése ellenére vesztesen hagyta el a jeget.

Az Arizona Coyotes megszakítás nélkül 23 mérkőzésén szerzett pontot az Edmonton Oilers ellen, a kapus Mike Smith győzelemmel ünnepelte 34. születésnapját.

Eredmények:
Chicago Blackhawks-Dallas Stars 2-6
Ottawa Senators-Washington Capitals 2-4
Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 3-2, szétlövés után
Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 2-3
Montreal Canadiens-Anaheim Ducks 4-3
Arizona Coyotes-Edmonton Oilers 4-2
San Jose Sharks-St. Louis Blues 0-1
Tampa Bay Lightning-Detroit Red Wings 6-2
Winnipeg Jets-Vancouver Canucks 2-0
Minnesota Wild-Los Angeles Kings 2-1

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, nhl.com)