Jump to content

Curry nélkül is robog a Warriors

2016. 05. 04. 10:42

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásának legutóbbi játéknapján a címvédő Golden State másodszorra is legyőzte a Portland együttesét. Keleten nyert a Miami, igaz a Toronto váratlanul kemény ellenfélnek bizonyult, Wade-ék alaposan megszenvedtek a sikerért. 

A Miami Heat hosszabbítás után nyert a Toronto Raptors vendégeként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoport elődöntőjében, míg a címvédő Golden State Warriors már 2-0-ra vezet nyugaton a Portland Trail Blazersszel szemben.

A címvédő Golden State Warrioros az első mérkőzéshez képest kicsit nehezebben, de végül legyőzte a Portland együttesét, így 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikerééig tartó párharcban. A siker fő letéteményese Klay Thompson volt, aki 27 pontjából 20-at a mérkőzés második felében szerzett. A címvédő nagyot harcolt a győzelemért, az utolsó percekben egy 28-8-as rohammal biztosította be végső sikerét. Steve Kerr csapata összességében jobban dobott (46.2 - 44.4), meglepetésre - bár Curry hiányzása miatt talán mégsem meglepő - gyengébben szórta a triplákat (33.3 - 43.3), viszont sokkal jobban lepattanózott (48 -39), fele annyi labdát adott el és lényegesen jobban dobta a büntetőket is.

Eredmények:
főcsoport, elődöntő:
kelet, 1. mérkőzés:
Toronto Raptors-Miami Heat 96-102, hosszabbítás után

nyugat, 2. mérkőzés:
Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 110-99

A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:fansided.com)