Jump to content

NHL: végletekig kiélezett a nyugati elődöntő mindkét párharca

2016. 05. 10. 10:42

Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság rájátszásában elképesztően izgalmasan alakul a nyugati elődöntő mindkét párharca. A St. Louis - Dallas és a Nashville - San José csatájában is a hetedik meccs dönt majd, miután hétfőn a Dallas és a Nashville is győzni tudott.

 

A nyugati elődöntő mindkét párharcában a hetedik meccs dönt majd az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, miután hétfőn a Dallas és a Nashville is győzni tudott.

A Dallas Starsnak a St. Louis Blues vendégeként kellett nyernie, s a texasi együttes elsősorban az első harmadban mutatott nagyszerű játékával győzött: a Stars 20 perc után 3-0-ra vezetett, a hazaiak a folytatásban pedig csak faragni tudtak hátrányukból, egyenlíteniük nem sikerült. A Dallas mindössze 14-szer lőtt kapura, a St. Louis 37 próbálkozásával szemben.

A másik párharcban a Nashville Predatorst a hazai közönség is segítette a San Jose Sharks elleni hatodik találkozón. Az összecsapás komoly izgalmakat hozott, a Sharks 2-1-re, majd a harmadik harmad közepén 3-2-re is vezetett, ám a Predators előbb Colin Wilson révén egyenlített, majd a ráadás harmadik percében Viktor Arvidsson beütötte a győztes gólt.

NHL, főcsoport-elődöntő:

Nyugat:
St. Louis Blues-Dallas Stars 2-3
A párharc állása: 3-3

Nashville Predators-San Jose Sharks 4-3 - hosszabbítás után
A párharc állása: 3-3

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:fansided.com)