Jump to content

NFL: a Broncos nyerte az idénynyitót

2016. 09. 09. 09:32

A Denver Broncos drámai csatában, hatalmas hajrával 21-20-ra verte a Carolina Panthers együttesét az NFL idénynyitóján. A Panthers a mérkőzés első felében nagyon erős volt, a Denver - főleg a védelme - pedig csak árnyéka önmagának. Aztán a második félidőben feléledt a hazai csapat és megfordította a rangadót. 

A címvédő Denver Broncos az utolsó negyedben tízpontos hátrányból fordítva 21-20-ra legyőzte a Carolina Pantherst a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2016-os szezonjának nyitómérkőzésén. A vendégek a félidőben 17-7-re vezettek, semmi jel nem mutatott arra, hogy Cam Newtonék vereséggel távoznak majd Denverből. A hazaiak azonban máshogy gondolták. A fordulás után összeállt a rettegett denveri védelem és a mérkőzés elején két nagy hibát is elkövető irányító,Trevor Siemian is összekapta magát. A Broncos fordított, 21-17-re vezetett is, ám a Panthers fel tudott jönni egy pontra, sőt a végén mezőnygól kísérletük is volt a győzelemért, ám Graham Gano 50 yardról kihagyta a rúgást, így maradt a 21-20 a Denvernek. 

A Super Bowlt követően győztesen visszavonuló legendás irányító, Peyton Manning helyén játszó 24 éves Trevor Siemian végül 178 passzolt yarddal (két labdaeladással) és egy touchdown-átadással zárta a meccset. 

Eredmény:
Denver Broncos-Carolina Panthers 21-20