Jump to content

NBA: nyert a bajnok, Curry-éket agyonverték

2016. 10. 26. 09:42

Szerda hajnalban a Cleveland Cavaliers otthonában a bajnoki gyűrűk átadásval hivatalosan is kezdetét vette az NBA 2016-2017-es idénye. Az idénynyitón három mérkőzést rendeztek, a Cavaliers a New York Knicks együttesét verte, a Portland nagy csatában a Utah-t, míg a bajnoki döntős Golden State a San Antoniót látta vendégül és meglepetésre hatalmas vereséget szenvedett. 

Az idény előtt szinte mindenki úgy volt vele, hogy a visszavonult sztár, TIm Duncan hiányát meg fogja érezni a Spurs, éppen ezért a Golden State elleni idénynyitón sem tartotta őket senki sem esélyesnek, főleg nem idegenben. Aztán a Spurs játékosai gondoltak egy nagyot és agyonverték a Warriors legénységét Curry-stül, Durantestül. Már az is meglepetés, hogy a texasiak sikerét hozta az oaklandi találkozó, az pedig még inkább, hogy a legutóbb nagydöntős, az elmúlt alapszakaszban 73/9-es győzelmi mutatóval rekordot döntött Golden State 29 ponttal maradt alul. A Spursben Kawhi Leonard 35 pontos egyéni csúccsal rukkolt elő, míg az elmúlt szezonban az első 24 hazai meccsén nyertes Warriorsben az új szerzemény, Kevin Durant 27 ponttal és 10 lepattanóval mutatkozott be. Az előző évad legjobbjává választott Golden State-ász, Stephen Curry 26 pontot dobott, de tíz triplakísérletéből csak három ért célba.

A címvédő Cleveland ezzel szemben megnyerte első hazai találkozóját, amely előtt hivatalosan is megkapták a játékosok és a vezetőség a bajnoki gyűrűt, az aréna tetejére pedig felhúzták a bajnoki zászlót is. A Cavs 29 ponttal verte otthon a New York Knicks együttesét, a vezér LeBron James 19 pontig, 11 lepattanóig és 14 gólpasszig jutott, és pályafutása 43. tripla dupláját jegyezte. Csapattársa, Kyrie Irving 29 pontot szórt, Kevin Love 23 pontig jutott. 

A játéknap legjobb dobója a portlandi Damian Lillard lett, aki 39 ponttal zárt a Utah ellen. A Trail Blazers sorozatban 16. hazai szezonnyitó meccsét nyerte meg.

Eredmények:

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 100-129
Cleveland Cavaliers-New York Knicks 117-88
Portland Trail Blazers-Utah Jazz 113-104

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)