Jump to content

A Utah és a Toronto is továbbjutott a rájátszásban

2018. 04. 28. 15:56

A Jazz a főcsoport-elődöntőben a Houston Rockets gárdájával találkozik, a Toronto még vár ellenfelére.

 

 

A Utah Jazz és a Toronto Raptors is bejutott főcsoportjának elődöntőjébe az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, miután a pénteki játéknapon aratott győzelmüket követően 4-2-es összesítéssel nyerték meg a negyeddöntős párharcukat az Oklahoma City Thunder, illetve a Washington Wizards ellen.Russell Westbrook 46 pontot dobott - közte hét triplát - és 10 lepattanót szerzett, de az Oklahoma City így is öt ponttal kikapott a Jazztől, amelyben a 21 éves Donovan Mitchell remekelt. Az elsőéves NBA-játékos különösen a harmadik negyedben volt elemében: 38 pontjából 22-t akkor szerzett. A 41-41-es nagyszünet után a találkozó végső kimenetele szempontjából a harmadik felvonás bizonyult döntőnek. A Jazz a főcsoport-elődöntőben a Houston Rockets gárdájával találkozik.

Továbbjutást érően hajrázott a Toronto Washingtonban, a Raptors 15 ponttal (14-29) nyerte meg a negyedik negyedet, 10 ponttal a találkozót és 4-2-re a Wizards elleni párharcot. A torontói cserejátékosok 34 pontjukkal és 23 lepattanójukkal hathatós támogatást nyújtottak, míg a kezdőből Kyle Lowry 24 pontot dobott. A Toronto következő ellenfele a Cleveland-Indiana párharc továbbjutója lesz.

Victor Oladipo jó napot fogott ki - 28 pont, 13 lepattanó, 10 assziszt -, az Indiana az ő vezérletével nyert a Cleveland vendégeként 34 ponttal. Így életben maradt a Pacers továbbjutási esélye, és hetedik, döntő összecsapásra kényszerítette a Cavalierst.

Eredmények:
Főcsoport-negyeddötők:
Kelet:
Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers 121-87
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.
Washington Wizards-Toronto Raptors 92-102
A párharc végeredménye: 4-2 a Toronto javára.
Nyugat:
Utah Jazz-Oklahoma City Thunder 96-91
A párharc végeredménye: 4-2 a Utah javára.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,youtube, pinterest,)