Jump to content

NBA - Hazai győzelmekkel folytatódott a rájátszás

2019. 04. 15. 09:18

A párharcaikat hazai pályán kezdő, esélyesebbnek tartott csapatok nyerték valamennyi mérkőzést az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának második játéknapján.

A négy vasárnapi találkozó kettő nagyon sima volt. Az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks 35 ponttal verte a Detroit Pistonst, míg a Houston Rockets 32-val a Utah Jazzt.

A Milwaukee-ban rendezett meccs az első pillanattól egyoldalú volt, olyannyira, hogy a Bucks legjobbjainak alig kellett játszaniuk. A csapat sztárja, Jannisz Antetokounmpo mindössze 23 percet töltött a pályán, ám ennyi idő is elég volt számára 24 ponthoz és 17 lepattanóhoz.

Az egyik legjobbját, Blake Griffint térdsérülés miatt nélkülöző Pistons már a szünetben 27 pontos hátrányban volt, s a Bucks cseresora ellen sem tudott közelebb kerülni riválisához.

Houstonban sem kellett izgulniuk a hazai drukkereknek, a Rockets végig magabiztosan vezetett, ám a Utah azért nem adta olyan könnyen magát, mint a Detroit. A vendégek a harmadik negyed végén csak 12 ponttal voltak lemaradva, aztán az utolsó 12 percben "semmisültek meg", mivel 39 pontot kaptak a zárószakaszban.

A Rocketsben James Harden volt a legjobb 29 ponttal, 10 gólpasszal és 8 lepattanóval.

A legszorosabb meccset Portlandben játszották vasárnap, ahol a hazai Trail Blazers öt ponttal győzte le a az Oklahoma City Thundert. A vendégek nagyot küzdöttek, s hiába voltak a második negyedben már 19 pontos hátrányban is, a negyedik szakaszban 3-ra csökkentették hátrányukat, ám egyetlen labdájuk sem volt az egyenlítéshez a meccs során.

A találkozó legjobbja Damian Lillard volt 30 ponttal.

Bostonban a hazai Celtics 84 szerzett ponttal is magabiztosan nyert, az Indiana Pacers ugyanis 48 perc alatt mindössze 74 pontra volt képes.

 

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 1. mérkőzések:

Keleti főcsoport:

Boston Celtics-Indiana Pacers 84-74

Milwaukee Bucks-Detroit Pistons 121-86

Nyugati főcsoport:

Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 104-99

Houston Rockets-Utah Jazz 122-90

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)