Jump to content

Michael Jordan az NBA történetének legjobbja, LeBron James a második, Bryant csak a kilencedik

2020. 05. 14. 14:40

A mértékadó ESPN magazin szavazást rendezett szakértőinek körében mégpedig arról, hogy ki minden idők legjobb kosárlabdázója. A lista élén Michael Jordan végzett, akit LeBron James követ a második helyen. Talán meglepő, de az öt bajnoki címmel rendelkező a közelmúltban tragikus balesetben életét vesztő Kobe Bryant csak a kilencedik. 

Michael Jordan végzett az élen az ESPN sporttelevízió szakértőinek szavazásán, amelyet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 74 éves történetének legjobbjairól rendeztek.

A voksoláson, amelynek végeredményét az ESPN honlapján tették közzé, biztosan győzött Jordan, aki hatszor vezette bajnoki címig a Chicago Bullst. A minden idők legjobb kosarasának választott amerikai csillag valamennyi NBA-döntőjében kiérdemelte a legértékesebb játékosnak járó díjat (MVP), öt alkalommal lett a bajnoki alapszakasz MVP-je, s 14-szer került be az All Star-válogatottba. Mérkőzésenkénti átlaga 30,1 pont volt, lepattanózásban 6,2-es, a gólpasszokban pedig 5,3-es átlagot produkált. Az Egyesült Államok válogatottjának, a Dream Teamnek tagjaként két olimpiai aranyérmet szerzett.

Jordan mögött másodikként - mint a ma is aktív játékosok legjobbja - LeBron James zárt, a harmadik helyen pedig a távolabbi múlt egyik klasszis kosarasa, Kareem Abdul-Jabbar végzett a 74 nevet tartalmazó listán.

 

A szakértői örökrangsor első tíz helyezettje:

1. Michael Jordan

2. LeBron James

3. Kareem Abdul-Jabbar

4. Bill Russell

5. Magic Johnson

6. Wilt Chamberlain

7. Larry Bird

8. Tim Duncan

9. Kobe Bryant

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)