Jump to content

A Dallas tulajdonosa szerint így kéne folytatni az NBA-t

2020. 05. 27. 11:22

Mark Cuban, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Dallas Mavericks tulajdonosa szerint mind a 30 csapatnak pályára kellene még lépnie, amennyiben folytatódik a szezon.

Cuban álláspontja az, hogy minden együttes vívjon még legalább öt, de maximum hét alapszakasz-mérkőzést, mielőtt elkezdődne a rájátszás, amelyet a különleges helyzet miatt ezúttal nem 16, hanem 20 csapat részvételével rendezne.

A dallasi tulajdonos az ESPN sportcsatornának felvázolt terve szerint így minden együttesnek meglenne a 70 alapszakasz-mérkőzése, amely - sajtóhírek szerint - szükséges a televíziós szerződések maximális összegének kifizetéséhez.

Cuban tervezete alapján konferenciánként hét-hét csapat biztosan bejutna a playoffba, a 9-10. helyezettek először egymással csapnának össze, majd a párharc győztese játszana a 8. helyen végzőkkel az utolsó rájátszás-helyekért.

"Ez fair és izgalmas lebonyolítás lenne, amely több playoff-mérkőzést biztosítana, és kicsit felpezsdítené a ligát. Ráadásul majdnem minden csapatnak lenne még esélye a rájátszás kivívására" - utalt arra a sportvezető, hogy amennyiben a főcsoportok 10. helyezettje is lehetőséget kapna a folytatásra, úgy mindössze két csapat, a tavaly nagydöntős Golden State Warriors és a Minnesota Timberwolves kiesése lenne biztos már most. A 16 csapatos mezőny kialakulása után a szokásos mederben folyna tovább a küzdelem.

Az NBA március 11. óta szünetel, a liga vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat az orlandói Disney World szórakoztatóparkkal arról, hogy július végén ott folytatódjon a szezon.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)