Jump to content

Januárban indulhat az új NBA szezon

2020. 09. 22. 22:28

Az NBA komisszár teljes idényt szeretne, 82 alapszakaszbeli meccsel és rájátszással. Ennek érdekében inkább januártól kezdődne az új idény, szemben a korábban beígért decemberi kezdéssel. 

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vezetője, Adam Silver úgy gondolja, hogy a következő szezon csak 2021 januárjában kezdődhet el.

"Minél többet tudok, annál inkább hiszem azt, hogy jobban járunk, ha csak januárban rajtol el a küzdelem - mondta kedden a CNN-nek Silver. - Az a célunk, hogy normális szezont játszhassunk, 82 mérkőzéssel, majd a playoff-fal. Hazai csarnokokban, szurkolók előtt."

A ligaelnök már korábban is úgy fogalmazott: szerinte a december elsejei indulás még korai lenne.

Normális esetben ősszel rajtol az NBA alapszakasza, a koronavírus-járvány azonban teljesen felborította a menetrendet. A 2019/20-as szezon márciusban félbeszakadt, majd bő négy hónap szünet után Floridában, egy úgynevezett buborékban folytatódott és fejeződik be. Bajnokot legkésőbb október közepén avatnak majd.

Minél később kezdődik az új idény, annál valószínűtlenebb, hogy az NBA-profik részt vesznek a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)