Jump to content

NBA - Meglepte a Heat Jameséket

2020. 10. 05. 09:25

A Miami Heat 115-104-re nyert vasárnap a Los Angeles Lakers ellen, ezzel 2-1-re szépített az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjében.

A legjobbjai közül a sérült Goran Dragicot és Bam Adebayót is nélkülöző Miami 22-9-cel kezdett, de a második negyed elején már a Lakers vezetett. A harmadik játékrészben 14 pontos előnyre tettek szert a floridaiak, akik az izgalmas hajrában is jobban összpontosítottak.

A találkozó hőse a Heatet erősítő Jimmy Butler volt, aki 40 ponttal, 13 gólpasszal és 11 lepattanóval karrierje első tripla dupláját érte el a rájátszásban. Az NBA statisztikusai szerint a Miami ásza 73 pontban működött közre dobóként vagy gólpasszadóként, ennél többet döntőben csak Walt Frazier gyűjtött 1970-ben. Egyben Butler lett Shaquille O'Neal 2002-es remeklése óta ez első játékos, aki a fináléban úgy szórt 40 pontot, hogy egyetlen triplakísérlete sem volt.

A kaliforniai gárdában LeBron James 25 pontot szerzett, míg az első két meccsen brillírozó Anthony Davis személyi hibák miatt keveset volt a parketten, és csak 15 pontig jutott. A Lakers annak ellenére alulmaradt, hogy a cserejátékosai 53 pontot hoztak össze, amire eddig csak egyszer volt példa a klub "döntős" történetében. A kezdőötös ugyanakkor csak 51 pontot dobott, ez negatív csúcs a jelenlegi rájátszásban.

Az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban kialakított buborékban zajló finálé magyar idő szerint szerda hajnalban folytatódik.

Eredmény, döntő:

Miami Heat-Los Angeles Lakers 115-104

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Lakers javára.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)