Jump to content

Gigászok csatáját hozza az NFL nagydöntője

2021. 01. 25. 10:17

Előbbi a Buffalo Billsnél bizonyult jobbnak az Amerikai főcsoport (AFC) fináléjában, utóbbi pedig a Green Bay Packerst győzte le - vendégként - a Nemzetiben.

 

Előbbi a Buffalo Billsnél bizonyult jobbnak az Amerikai főcsoport (AFC) fináléjában, utóbbi pedig a Green Bay Packerst győzte le - vendégként - a Nemzetiben.

Kansas Cityben a Buffalo kezdett jobban, 9-0-ra elhúzott, de a Patrick Mahomes irányította Chiefs hamar felzárkózott, majd további két sikeres támadással 21-9-re meglépett. A szünetig faragott hátrányából a Bills együttese, de érdemben nem tudott közelebb zárkózni, a későbbiekben pedig a Kansas City 38-15-re alakította az állást, ahonnan már reménytelen volt a vendégek helyzete.

A Green Bayben rendezett összecsapás a végeredményt illetően szorosabban alakult, de menet közben nagy volt a különbség a vendégek javára. A Tampa Bay 7-0-ra, 14-7-re majd 21-10-re vezetett a mérkőzés első felében úgy, hogy a játékrész utolsó másodperceiben is sikerült touchdownt szereznie. A szünet után ráadásul 28-10-re alakította az állást, ugyanakkor a második félidő nagy részében az irányító, Tom Brady már korántsem játszott olyan jól, mint előtte. Így a hazaiak felzárkóztak, sőt támadhattak az egyenlítésért, de negyedik kísérletre mezőnygólt választottak, amivel öt pontra jöttek fel, és az eredmény a folytatásban már nem változott.

A 43 éves Brady, aki az előző idény után hagyta ott a New England Patriots csapatát, a hetedik bajnoki címét szerezheti meg. Az Indianapolis Coltsszal (2007) és a Denver Broncosszal (2016) diadalmaskodó Peyton Manning után ő lehet a második irányító, aki két csapattal ér fel a csúcsra.

A 25 esztendős Mahomes City-siker esetén egymás után másodszor ünnepelhet.

A Kansas City 1969 és 2019 után harmadszor, a Tampa Bay 2002-t követően másodszor lehet a liga legjobbja.

Utóbbi az első csapat, amely hazai pályán játszhat nagydöntőt. Az NFL február 7-i fináléját, az 55. Super Bowlt 22 ezer néző tekintheti majd meg a helyszínen, a 70 ezer férőhelyes Raymond James Stadionban.

Az NFL korábbi közlése szerint 7500 jegyet ingyen osztanak szét olyan egészségügyi dolgozók között, akiket már beoltottak. A liga ezzel szeretné kifejezni tiszteletét és háláját a világjárvány során a frontvonalban tevékenykedőknek. Roger Goodell, az NFL elsőszámú vezetője azt is közölte, hogy a nézők számára kötelező lesz a maszkviselés és a távolságtartás a mérkőzésen.

 

NFL, főcsoportdöntők:

AFC:

Kansas City Chiefs-Buffalo Bills 38-24

 

NFC:

Green Bay Packers-Tampa Bay Buccaneers 26-31

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)