Jump to content

A Sixers után a Pistons is elkapta LeBron James-éket

2021. 01. 29. 09:23

Egymás után második verségét szenvedte el a két napja még idegenben veretlen Los Angeles Lakers. LeBron James csapata ezúttal Detroitban kapott ki. 

Sorozatban második vereségét szenvedte el a címvédő Los Angeles Lakers, amely az NBA legutóbbi játéknapján simán alulmaradt a Detroit Pistons otthonában.

Az aranysárga-liláknál hiányzott a center Anthony Davis, akinek távollétében hiába ért el LeBron James 22 ponttal és 10 lepattanóval két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredményt, a második félidőben szerzett mindössze két pontja nem volt elég a sikerhez. A hétmeccses idegenbeli túrán lévő Lakers vereségével a harmadik helyre csúszott vissza a nyugati főcsoportban.

Sokkal jobban sikerült a másik Los Angeles-i csapat, a Clippers legutóbbi fellépése: Nicolas Batumék négy ponttal nyertek az előző idényben nagydöntős Miami Heat otthonában. A siker kulcsa a Clippers harmadik negyedben bemutatott 20-2-es szériája volt, amire annak ellenére sem volt válasza a Heatnek, hogy a vendégektől Kawhi Leonard, Paul George és Patrick Beverley is hiányzott. A mérkőzést 1500 néző a helyszínen tekinthette meg, a Miami 6/12-es győzelmi mutatóval csak a 13. helyen áll keleten.

A Houston Rockets és a Phoenix Suns hazai pályán diadalmaskodott: előbbi Damian Lillard 30 pontja ellenére győzött a Portland ellen úgy, hogy az első negyedben már húszpontos hátrányban is volt, míg utóbbi a Golden State Warriors csapatát győzte le simán.

Eredmények:

Detroit Pistons-Los Angeles Lakers 107-92

Houston Rockets-Portland Trail Blazers 104-101

Miami Heat-Los Angeles Clippers 105-109

Phoenix Suns-Golden State Warriors 114-93

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)