Jump to content

Fantasztikus fehérvári győzelem Winter Classicon

2013. 12. 14. 10:14

A jégkorong EBEL alapszakaszában a Sapa Fehérvár AV19 a városligeti MOL Karácsonyi Hoki Buli - Winter Classicon három góllal nyert a Red Bull Salzburg ellen. A fehérváriak nagyszerűen kezdtek, ám a rivális osztrák csapat a második harmadban fel tudott zárkózni, ám a végjátékban ismét a Volán kerekedett felül, így végül nyert, megadva ezzel az alaphangját a hétvégi Hoki Bulinak.

A Sapa Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg mérkőzéssel vette kezdetét a Városligetben a MOL Karácsonyi Hoki Buli. A körítés pazar volt, ritkán rendeznek ilyen festői környezetben jégkorong mérkőzést. A találkozóra több mint négyezren voltak kíváncsiak, a Volán pedig parádés játékkal és győzelemmel hálálta meg, hogy ilyen szép számban látogattak ki a honi jégkorong szurkolók a Winter Classicra.

A magyar csapat kapujában Bálizs kezdett, ám inkább kollégájának volt dolga a mérkőzés elején, ugyanis a Volán a 6. percben Sikorcin révén vezetést szerzett. Az öröm azonban nem tartott túl sokáig, a 10. percben Evan Brophey egyenlített. Négy perc telt el mindössze, amikor a magyarok előnyben 2-1-re módosították az állást, Sarauer passzából Yellow Horn talált be. A vendégek többször szabálytalankodtak, az első harmadban még kétszer játszottak hátrányban, ám Marty Raymond csapata nem tudta kihasználni a lehetőséget.

A második játékrészben nem sokat kellett várni az újabb magyar gólra, négy perc sem telt el a harmadból és Kovács kétgólosra növelte a Volán előnyét, ám másfél perc elteltével Hofer lehűtötte a kedélyeket és közelebb hozta a vendégeket. A harmad közepén azonban ismét a hazai közönség örülhetett, Banham góljával ugyanis megint kettő lett közte. A magyar gól előtt még a gólpasszt adó Yellow Hornt öklelte fel úgy Tratting, hogy előbbinek felszakadt a szája, a vétkes pedig öt perc plusz véglegest kapott, de a Volán ezúttal sem tudta kihasználni emberelőnyös lehetőségét, amely egy percig kettős fór volt ráadásul. A 40. percben az osztrák csapat ismét fel tudott zárkózni, így az utolsó harmadot minimális előnnyel várhatta a Volán.

A befejező játékrész szinte ugyan úgy kezdődött, mint a második, ismét gyors Volán gól, ezúttal Magosi volt eredményes. A folytatásban azonban a Salzburgnak nem sikerült zárkóznia, sőt Banham góljával a magyarok háromgólos előnyre tettek szert. A vendégek mindent megpróbáltak, ám ezen az estén a Volán jobb volt és végül 6-3-ra legyőzte az EBEL éllovasát. A fehérváriak idénybeli nyolcadik győzelmüket aratták, a tabellán pedig 30 ponttal a 9. helyen állnak.

Jégkorong, EBEL-alapszakasz:
Sapa Fehérvár AV 19–Red Bull Salzburg 6–3 (2–1, 2–2, 2–0)

fotó:sport.hir24.hu/


sportrajongo.hu/molcsapat.hu