Jump to content

Varga Dénes a világ legjobb vízilabdázója a FINA-nál

2014. 01. 07. 12:11

Akárcsak decemberben az európai szövetségnél (LEN), a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetségnél (FINA) is Varga Dénes lett 2013 legjobb vízilabdázója. A Rijeka légiósa meghatározó szerepet játszott abban, hogy a magyar együttes tíz év után ismét világbajnoki címet szerzett.

A FINA által hétfőn közzétett listán a férfi pólósoknál a tavaly nyáron, Barcelonában vb-aranyérmet szerző magyar válogatott egy másik játékosa, a kapus Nagy Viktor végzett másodikként a szavazáson, amelyet a világszövetség lapja, a FINA Aquatics World Magazine szervezett, és amelyben a FINA tagszövetségeinek képviselői, szakemberek, szakújságírók vettek részt, összesen 674-en.

A két magyar együttesen a szavazatok több mint 80 százalékát kapta meg. A nőknél is szerepel magyar a legjobbak között: a katalán fővárosban világbajnoki bronzérmes válogatott balkezes centere, Bujka Barbara holtversenyes harmadik lett.

Ugyancsak a harmadik helyre futott be az úszónőknél Hosszú Katinka, az európai szavazást megnyerő magyar kiválóság a FINA-voksoláson két amerikai, Missy Franklin és Katie Ledecky mögött lett "bronzérmes".

A magyar érdekeltségű kategóriákban a 2013-as év legjobbjai a FINA-nál:
Férfi vízilabda:
1. Varga Dénes a szavazatok 46,5 százalékával
2. Nagy Viktor 35,4
Női vízilabda:
1. Jennifer Pareja (spanyol) 59,6 százalék
2. Laura Ester (spanyol) 29,3
3. Bujka Barbara és Rowena Webster (ausztrál) 4,0-4,0
Női úszás:
1. Katie Ledecky (amerikai) 38,2
2. Missy Franklin (amerikai) 30,1
3. Hosszú Katinka 10,6

foto:nemzetisport.hu

sportrajongo.hu/MTI