Jump to content

A 8. helyen zárta az Eb-t a férfi kézilabda-válogatott

2014. 01. 22. 19:24

A magyar válogatott 25–24-re kikapott Ausztriától a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, így nyolcadikként végzett a kontinenstornán. Mocsai Lajos együttese úgy lett nyolcadik, hogy hat meccséből egyet megnyert, két döntetlen mellett háromszor kikapott.

A sérült Ancsin Gábor hiányában Mocsai Tamás kezdett jobbátlövőben, középső hármasunkat ő, Császár Gábor és Putics Barna alkotta a mérkőzés elején. Császár két góllal nyitott, ám aztán két hétméterest kihagyott, ráadásul technikai hibákkal is segítettük az osztrákokat, akik 5–2-ről kiegyenlítettek.

Első emberelőnyünket még nem tudtuk kihasználni, a másodikat viszont igen, megint elhúztunk három góllal – többek között Szalafai Gábor két találatával –, a büntetőlövéseknél Császárt váltó Iváncsik Gergő pedig már kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult – egy darabig...

A szünetre négygólos (13–9) előnnyel vonult a magyar csapat, és ezt a 41. percig meg is tartotta, annak ellenére, hogy Iváncsik is elhibázott két hetest.

A félidő derekán aztán egy kettős emberelőnyt kihasználva Ausztria utolérte a mieinket, sőt a vezetést is átvette, először a mérkőzés során.

Mikler – akit a szünetben Tatai Péter váltott – visszaállt a kapunkba, de a játékunk annyira szétesett, hogy ez sem segített. Négy perc volt hátra, amikor Zdolik Bence átesett a tűzkeresztségen, és bemutatkozott az Eb-n, de nem sikerült túl jól a fiatal átlövő bemutatkozása. Egy kivédett lövést és egy eladott labdát követően gólpasszt adott Ilyésnek, így egy gólra feljöttünk. Az egyenlítés azonban nem jött össze, így a magyar csapat a középdöntős csoportjában negyedik, az Eb-n pedig nyolcadik lett.

foto: sport365.hu

sportrajongo.hu/nemzetisport.hu