Jump to content

Szívós Mártont kiengedték a kórházból

2014. 04. 09. 12:36

Kiengedték a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájáról Szivós Mártont, aki péntek este, a Vasas–Szeged ob I-es vízilabda-bajnoki mérkőzés után került kezdődő infarktussal kórházba. A válogatott vízilabdázó már mosolyogva elmondta, óvatosan már mozoghat, az első kontrollra jövő héten kell jelentkeznie. Szívós az előző pénteken, Budapesten lejátszott Vasas-Szeged OB1-es bajnoki mérkőzés negyedik negyedében hirtelen mellkasi fájdalmat érzett. A mérkőzés után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei miatt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre a 32 éves vízilabdázón.

A tavalyi év legjobb hazai vízilabdázójának választott játékos a jövő heti kontroll után tud többet mondani a jövőjével kapcsolatban, ekkor kap pontos információt arról, hogy mikor kezdhet el könnyebben mozogni. Bízik benne, hogy minél előbb, reményei szerint már két-három hét múlva vízbe mehet, és edzhet.

A barcelonai világbajnokságon sorsdöntő gólt szerző klasszis köszönetet mondott a szurkolóktól kapott rengeteg támogató üzenetért és hozzá tette, reméli minden eredménye jó lesz, mert a budapesti Európa-bajnokságon mindenképpen szeretne szerepelni.

Szívósra másfél hét aktív pihenés vár, két hét múlva kezdheti a rehabilitációs edzéseket, amit egy hónapon keresztül folytat. A hatodik hét után ismételten komolyabb vizsgálatokon vesz részt, és ezek eredményeinek tükrében dől el, hogy bekerülhet-e az Európa-bajnoki keretbe, vagy csak ősszel folytathatja a versenyzést. A legrosszabb eshetőségre, miszerint fel kell hagynia az élsporttal, egyelőre gondolni sem akar.

Elárulta, az eset után sincs benne félsz, és nem is lesz, hiszen továbbra sem tart a vízilabdázástól. Tudja jól, hogy a barátai, játékostársai vigyáznak rá, de ő biztosan nem fogja majd vissza magát a medencében. Az életmódváltással kapcsolatban elmondta, a jövőben igyekszik többet pihenni, aludni.

fotó: 13.kerulet.ittlakunk.hu forrás:sportrajongo.hu/sport.hir24.hu