Jump to content

EHF-kupa-győztes a Pick Szeged

2014. 05. 19. 09:43

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata megnyerte története első európai fináléját. Vadkertiék a szombati elődöntőben a házigazda Füchse Berlint  24-22-re, míg a vasárnapi fináléban a francia Montpellier-t 29-28-ra győzték le, így elhódították a második számú európai kupát. Berlinben több száz szegedi drukker örült a lelátón. Mezei Richárd, a Pick Szeged kézilabdacsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója a spanyol Juan Carlos Pastor vezetőedzői kinevezését nevezte kulcsfontosságúnak a történelmi sikerben.

Mindegía góljával kezdődött a meccs, a spanyol légiós talpról vette be Omeyer kapuját. Jött egy Ancsin-bomba, majd ezután kétszer is emberhátrányba került a magyar csapat, így fordított a francia együttes, de szerencsére mindig sikerült egyenlíteni. A 12. percben Kekezovics duplája után ismét a csongrádiaknál volt az előny, majd Larholm már a második hetesét értékesítette, 8-6 ide. Továbbra is remekül védekezett az Ilyés vezérelte védelem, a 17. percben 10-8-as Pick-vezetésnél időt is kértek a franciák.

A 18. percben 11-8-as szegedi vezetést mutatott az eredményjelző, de folyamatosan jöttek a franciák, szerencsére azonban Mikler akkor védett, amikor nagyon kellett. Az utolsó pillanatokban Ancsin betörésből talált Omeyer kapujába, így a félidőben 16-14-re vezetett a Pick.

Jól indult a második félidő sikerült ismét három találattal elhúzni, Jonas Larholm a harmadik hetesét is értékesített, így a 36. percben 20-18 volt a Picknek. Állandó vezetés és egy újabb szegedi találat után kettős hátrányba került a magyar csapat, de Ilyés még így is betalált. 27 másodperc volt hátra, 28-27-re jött fel a Montpellier, időt is kért a Szeged. 10 másodperccel a vége előtt Vadkerti harcolt ki hetest. Larholm belőtte, így az utolsó pillanatban lőtt francia gól már nem osztott, nem szorzott, a Pick szeged megnyerte az EHF-kupát!

Fotó:origo.hu forrás:sportrajongo.hu/pickhandball.hu