Jump to content

Benedek kijelölte a budapesti Eb-re a keretét

2014. 05. 20. 20:00

Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitány az Eger-Szolnok bajnoki finálé után egy nappal kihirdette tizennyolc fős keretét. Közülük kerül ki a júniusi Világliga-döntőre utazó tizenhárom tagú csapat, illetve a júliusi budapesti Európa-bajnokságon fellépők, olvasható a válogatott hivatalos honlapján a vlv.hu-n. A keretben nincs meglepetés: a tizenhárom barcelonai világbajnok egyaránt helyet kapott benne, a további öt „trónkövetelő” pedig azok közül került ki, akik rendszeresen lehetőséget kaptak az évközi összetartásokon, a világliga-selejtezőkön, illetve a Volvo-kupán.

Benedek elmondta, szeretett volna egy fiatalt is behívni, elsősorban tapasztalatszerzés céljából, de végül úgy alakult, hogy tizennyolcan lesznek, akik közül viszont mindenki bekerülhet, ezért nem akart plusz egy embert a keretbe rakni.

A dolgát nehezítette, hogy a bajnokság végjátékában több komoly egészségügyi problémáról lehetett hallani. Szivós Márton szívproblémája mellett, Vámos Mártonnál a mononuclesosis nevű, rendkívül alattomos betegség lehetőségét sem zárták ki, ami akár egész nyárra kivette volna a munkából. A nehézségek ellenére reméli, két héten belül mindenki teljes értékű lesz.

A BL barcelonai hatos döntőjében szereplő hármas – a Varga testvérek, valamint Madaras Norbert – június hatodikán csatlakozik a többiekhez. Benedek Tibor bízik benne, hogy számukra egy hét regeneráció bőségesen elegendő, ennyi idő alatt ki tudják pihenni magukat, hiszen ha ennél többet hagynának ki, akkor már komoly teljesítmény-visszaeséssel kellene számolni.

Elárulta, az edzésprogram teljesen kész van, de természetesen ez a kiindulás, rengeteg dolog alakítja majd még a nyár folyamán, miként tavaly is. Percre pontosan megvan minden, de ez nem azt jelenti, hogy ehhez fog mindenáron ragaszkodni.

Fotó: nemzetisport.hu forrás:sportrajongo.hu/vlv.hu