Jump to content

Felgyújtották a jövő évi hoki vb helyszínét

2014. 05. 28. 21:30

Donyeckben tegnap hajnalban ismeretlenek felgyújtották a KHL-ben szereplő Donbassz Donyeck jégcsarnokát. Az okok még nem ismertek, az első híradások alapján szerencsére senki sem sérült meg. Ez az a csarnok, amely otthona lett volna a 2015-ös, divízió I/A-s világbajnokságnak, amelyen a magyar válogatott is szerepel. A csarnok az egyik leggazdagabb ukráné, Rinat Ahmetové, aki az elmúlt hetekben többször is felszólalt az ukrán egység mellett, így nem kizárt, hogy bosszúról van szó. A donyecki jégkorong és a Druzsba csarnok az ország Európához való közeledésének egyik szimbóluma volt.

A csarnokot Rinat Ahmetov, a sportbarát szuperoligarcha építette át néhány évvel ezelőtt. Célja az volt, hogy az ukrán jégkorong legalább annyira elismert legyen, mint a labdarúgás. Az ukrán klasszisokkal és más nemzetközi sztárokkal teletűzdelt csapat a nemrég véget ért szezonban rájátszásba, majd negyeddöntőbe jutottak.

A nemzetközi szövetség (IIHF) néhány napja döntött úgy, hogy Krakkóval szemben Donyeck kapja meg a jövő évi vb-t. A jelenlegi ukrán helyzet miatt azonban már a döntéskor véleményes volt a döntés. Ezzel az eseménnyel azonban tovább nőtt a vb biztonságos megrendezése miatti aggodalom.

A jövőre április 18. és 24. között esedékes világbajnokságon a magyar együttes ellenfele az ukránokon kívül az előző évben a főcsoport 15. helyén végzett és kiesett Olaszország, az előző évben a főcsoport 16. helyén végzett és kiesett Kazahsztán, a divízió I A csoportjának 3. helyén végzett Japán, valamint az előző évben a divízió I B csoportjának 1. helyén végzett és feljutott Lengyelország lesz. A kérdés már csak az, hogy hol?

Fotó:jegkorongblog.hu forrás:sportrajongo.hu/jégkorongblog.hu