Jump to content

Jégkorong: a Galatit nem vették fel a Mol Ligába

2014. 06. 04. 17:42

A román Dunarea Galati (Galac) csapatát nem vették fel a jégkorong Mol Ligába, miután a bajnokságban résztvevő csapatok többsége nem támogatta a Galati jelentkezését. A MOL Liga mezőnyét így a következő idényben nyolc csapat alkotja majd.

A liga szerdai közleménye szerint a MOL Liga jelenlegi tagjai nem támogatták a román Galati felvételét. A döntés értelmében így a 2014–15-ös idényben nyolc csapat vesz részt a bajnoki címért folyó harcban: az Érsekújvár, a Brassó, a Csíkszereda, a Miskolci Jegesmedvék, a Dab.Docler, a Ferencváros, az Újpest és új csatlakozóként a Debrecen.

A létszámon kívül újdonság még az is a következő idénytől, hogy eggyel – ötről hatra – nő a mérkőzésekre nevezhető légiósok száma. Ami a rájátszást illeti, itt is lesz változás, méghozzá az, hogy az eddigi négy helyett hat együttes kerül be a playoffba. Az alapszakasz első két helyezettje egyből elődöntős, míg a harmadikként záró csapat a hatodikkal, a negyedikként záró pedig az ötödik helyen végző riválissal csap össze. A párharcok két nyert mérkőzésig tartanak majd. A tervek szerint a döntő és az elődöntő is négy nyert meccsig tartana.

(Fotó: Jégkorongblog)